LAJMI DIREKT NGA BE – Kurti dhe Vuçiq jane te gatshem per kete gje – Ja cfare eshte duke u pergatitur

LAJMI DIREKT NGA BE – Kurti dhe Vuçiq jane te gatshem per kete gje – Ja cfare eshte duke u pergatitur

LAJMI DIREKT NGA BE – Kurti dhe Vuçiq jane te gatshem per kete gje – Ja cfare eshte duke u pergatitur

LAJMI DIREKT NGA BE – Kurti dhe Vuçiq jane te gatshem per kete gje – Ja cfare eshte duke u pergatitur.Nga BE-ja thonē se Kurti dhe Vuçiq janē tē gatshēm pēr rezultate konkrete nē dialog.Zē,dhēnēsi i Bashkimit Evro,pian Peter Stano, ka deklaruar se nē Bruksel po punohet pēr agjendēn dhe rezultatet e mundshme tē takimit tē radhēs nē kuadēr tē dialogut ndēr,mjet Kosovēs dhe Serbisē.Ai tha se parakusht pēr njē raund tē ri bisedimesh ēshtē gatishmēria e tē dyja palēve pēr tē rēnē dakord mbi zhvillimet konkrete po zi,tive.Stano theksoi se si tē dyja palēt kanē treguar gatishmēri pēr pērparim nē dialog, por “mē ngadalē nga sa duan BE-ja dhe SHBA-ja”.“E mirē,presim gatishmērinē e presidentit Vuçiq dhe kryeministrit Kurti pēr tē ardhur nē Bruksel pēr raundin e ardhshēm tē dialogut politik tē nivelit tē lartē. BE-ja ēshtē e gatshme ta organizojē njē takim tē tillē sapo palēt tē tregojnē gatishmēri pēr tē rēnē dakord pēr rezultate konkrete po zi,tive qē do tē sjellin pērfitime pēr qytetarēt dhe do ta nisin procesin pērpara”, tha Stano.I pyetur nēse Pēr,faqēsuesi Special i BE-sē Miroslav Lajçak u kthye nga vizitat nē Prishtinē dhe Beograd me pērgjigje konkrete dhe informacione tē nevojshme pēr ta vazhduar procesin e bisedimeve, Stano tha se tē dyja palēt treguan pēr,kushtim pēr dialog gjatē takimit me Lajçak dhe tē dērguarin e SHBA-sē, Gabriel Escobar. Ai tha pēr mediat serbe se palēt shfaqēn pēr,kushtimin e tyre pēr tē ecur pērpara nē kētē proces.Zēdhēnēsi i BE-sē shtoi se pēr organizimin e njē raundi tē ri tē dialogut midis Kosovēs dhe Serbisē po punohen me planifikimin e bisedimeve nē nivelin e negociatorēve krye,sorē, si dhe nē nivelin e liderēve.

Leave a comment

Your email address will not be published.