Avokati i Kadri Veselit ‘dridhi dhomat e Speciales’ me fjalet e tij te fundit

Avokati i Kadri Veselit ‘dridhi dhomat e Speciales’ me fjalet e tij te fundit

Avokati i Kadri Veselit ‘dridhi dhomat e Speciales’ me fjalet e tij te fundit

Avokati i Kadri Veselit ‘dridhi dhomat e Speciales’ me fjalet e tij te fundit.Avokati i Kadri Veselit ‘godet’ Pro ku,rorinē pēr stēr,zgjatje tē procesit ndaj krerēve tē UÇK-sē.Avo,kati mbrojtēs i Kadri Veselit, Ben Emmerson, ka ngritur shqetēsime pēr kērkesēn e Zyrēs sē Pro ku,rorit tē Specializuar pēr zgjatjen e procesit ndaj Veselit e tē tjerēve deri nē 1 mijē e 863 orē.Emmerson ka pērmendur tri raste nga Gjy,kata Ndērkombētare pēr kjri,met nē ish-Jugosllavi pēr krahasim, ku Pro ku,roria kishte kērkuar shumē mē pakē orē pēr tē paraqitur rastin e saj.“Mbrojtja para,qet shqetēsimin e saj dhe tērheq vēmendjen e Gjy,qtarit tē Procedurēs Paraprake pēr kohē,zgjatjen e parashikuar tē gjy,kimit. ZPS ka treguar nē Rregullēn e saj 95(4)(b) Lista e dēshmitarēve se kērkon gjithsej 1.863 orē pēr tē paraqitur rastin e saj. Pēr ta vendosur kētē kērkesē nē perspektivē, Mbrojtja ka nxjerrē dy shembuj nga raste tē ngjashme me shumē tē a ku,zuar nē ICTY: Nē rastin Prliq dhe tē tjerēt. Pro ku,roria ka shfrytēzuar gjithsej 296 orē pēr tē paraqitur rastin e saj, pērafērsisht 1 vit e 9 muaj; nē rastin Shainoviq dhe tē tjerēt. (Milutinoviq), Pro ku,roria ka shfrytēzuar gjithsej 166 orē, pērafērsisht 10 muaj”, ka shkruar Emmerson.Ai ka shtuar tutje se njē proces i tillē i zgjatur nuk i shērben interesit tē drejtēsisē pēr asnjē palē.“Mbrojtja pohon se njē gjy,kim i tillē i zgjatur nē asnjē mēnyrē nuk do t’i shērbejē interesit tē drejtēsisē pēr asnjērēn nga palēt, ose pēr kētē Gjy,katē”, ka thēnē Emmerson nē shkresēn e tij.

Leave a comment

Your email address will not be published.