Franca Po Na Bllokon Liberalizimin Për Shkak Të Racizmit, Vec Që Jemi Shqiptarë

Franca Po Na Bllokon Liberalizimin Për Shkak Të Racizmit, Vec Që Jemi Shqiptarë

Franca Po Na Bllokon Liberalizimin Për Shkak Të Racizmit, Vec Që Jemi Shqiptarë

Ambasadorja e Francës na e paska bë të qartë sot se nuk po na liberalizojnë vizat për shkak që disa vende evropiane po frikohen që kosovarët do të emigrojnë masovisht në Evropë.

Kjo nuk është e vërtetë. Franca na bllokoi liberalizimin ne në kohën kur do të duhej të hynim në paketë me Ukrainën e Gjerorgjinë.

Nëse do të duhej të frikësoheshin për këtë fakt, do të duhej ndaj vendeve të mëdha. Ukraina i ka mbi 40 milionë banorë, është vend më i varfër se ne dhe në prag të Ifutës me Rusinë. Pra, rreziku që miliona e miliona refugjatë ukrainas tia mësyejnë evropës është real. Por, atyre nuk iu bllokua procesi.

U bllokuam ne. Secili kosovar që ka dashur të shkojë në Evropë, ka shkuar me e pa vizë. Nuk na ndaloi askush. Janë duke u bllokuar studentët dhe afaristët që kanë nevojë të marrin kualitete evropiane. ProbIematikët i keni atje.

Por, bllokikimi nga Franca dhe Holanda ka bazë tjetër, raciste. Ata po na bllokojnë sepse jemi shqiptarë. E kanë bë këtë gjatë gjithë historisë. Ndërkohë, plot veprime të tyre janë proserbe, si nga Franca, ashtu edhe nga Holanda. Madje, edhe plot tradhëti ndaj NATO-s dhe aktiviteteve nga evropërendimorët kur bëhej fjalë për serbët janë pikërisht nga këto dy vende. Kujtojeni Srebrenicën, ku trupat holandeze bënin sehir. Kujtojeni Mitrovicën, ku në urë e bënë ndarjen trupat franceze, kujtoni spinuazhat e gjeneralit francez kundrejt trupave të NATO-s në favor të Serbisë. Madje, kujtojeni barazimin e Serbisë ndaj Portugalisë para dy vjetësh kur gjyqtari holandez ia mohoi golin në kohë shtesë Ronaldos në Beograd dhe coi Serbinë në botëror e la Portugalinë jashtë tij.

Leave a comment

Your email address will not be published.