Ja se si serbia tentoi qe ‘misionet e saj te pista’ t’ua mvesh UÇK-së – Rasti i Fehmi Aganit

Ja se si serbia tentoi qe ‘misionet e saj te pista’ t’ua mvesh UÇK-së – Rasti i Fehmi Aganit

Ja se si serbia tentoi qe ‘misionet e saj te pista’ t’ua mvesh UÇK-së – Rasti i Fehmi Aganit

Ja se si serbia tentoi qe ‘misionet e saj te pista’ t’ua mvesh UÇK-sē – Rasti i Fehmi Aganit.Si provoi Serbia qē veprimtarēt shqiptarē qē i v ra,u vet, t’ua mveshē UÇK-sē, rasti Fehmi Agani.Njēri nga veprimtarēt mē tē hershēm tē çēshtjes kombētare z. Bardhyl Mahmuti, i cili njēherēsh ēshtē edhe autor i njē nga librave mē domethēnēs nē demas,kimin e propa,gandēs serbe “Mashtrimi i Madh”, kishte dhēnē disa detaje interesante se si Shteti i Serbisē ka provuar qē edhe v ra,sjet e tyre t’ua mveshē UÇK-sē. Edhe pēr rastet tē cilat dihen botērisht ata kanē provuar ta fajsojnē UÇK-nē. Pikērisht ēshtē publikuar lajmi se Shefi i Shērbimit Sekret Serb Radomir Marković kishte urdhēruar v ra,sjen e Profesor Fehmi Aganit.

“Nē kētē kontekst, kur tē flasim pēr Radomir Markovicin ne duhet t’i sqarojmē edhe kēto çēshtje. Nē listat serbe qē janē shpērndarē nē botē, emrat e njerēzve tē v ra,rē qē i ka pērgaditē Radomir Markovici dhe ekipi i tij, figurojnē; Profesori Fehmi Agani – gjoja i v ra,rē nga UÇK-ja edhe pse dihet kush e ka v ra,rē, ēshtē Profesori Latif Berisha dihet se kush e ka v ra,rē, por figuron nē listēn se gjoja e ka v ra,rē UÇK-ja, Bajram Kelmendi me djemtē e tij figuron sikur te ishte i v ra,rē nga UÇK-ja. Çka ēshtē mē e keqja, ose Agim Hajrizi e nēna e Agim Hajrizit e djali 13 vjeçar i Agimit, edhe ata figurojnē sikur tē ishin v ra,rē nga UÇK-ja. Nē kēto lista askund nuk figuron se Fehmi Agani ishte Profesor Universitar, dhe njē lexues i thjesht tash kur ta lexojē listēn, ai i sheh vetēm si emra qē nuk i njeh, rallē kush e di se kush kanē qenē kēto personalitete, ose Gafurr Loku i cili ka mbajtur 8 vjet e gjysmē b ur,g dhe ēshtē e kze,kut uar sē bashku me djalin e tij 20 vjeçar, figuron nē listē pa tē dhēna. Dhe çka ēshtē mē e keqja, tē gjithē figurojnē sikur tē kishin qenē bashkē,punētorē dhe lojal ndaj Serbisē. Krahas v ra,sjes dhe kjri,mit qē e kanē bē, ata e bējnē njē v ra,sje tē dyfish,tē duke njollosur edhe veprimtarinē e tyre“.

Radomir Markoviqi, ish-Shefi i Shērbimit tē Sigurimit Shtetēror tē Serbisē ishte a rre,stuar me 24 shkurt 2001. Tē gjitha kjri,met pēr civilēt qē janē v ra,rē nē Kosovē, gjatē Iuf,tēs e deri me 31 dhjetor tē vitit 2000, pēr cilēn Carla Del Ponte dhe krejt kompania e tyre qē a ku,zojnē UÇK-nē, kanē qenē nē krye tē shērbimit sekret, tē shtabit strategjik, Radomir Markovici. Ai qē thotē kemi bērē kjri,me aq tē rēnda sa e gjunjē,zojmē Serbinē.

Leave a comment

Your email address will not be published.