Në Bjellorusi, pranë Ukrainës: Pozicionohen rusët, nisin stërvitjet e gjuajtjeve me armë

Në Bjellorusi, pranë Ukrainës: Pozicionohen rusët, nisin stërvitjet e gjuajtjeve me armë

\Në Bjellorusi, pranë Ukrainës: Pozicionohen rusët, nisin stërvitjet e gjuajtjeve me armë

Gazetari Step Vaessen i Al Jazeera, duke raportuar pranë një aeroporti në Bjellorusinë jugore, afër kufirit me Ukrainën, tha se stërvitjet ushtarake ruse duket se po zhvillohen në vend.

“Ne kemi parë dhjetëra kamionë rusë që kanë dalë nga fusha ajrore rreth gjysmë ore më parë. Ka aktivitet ushtarak këtu me siguri – ne kemi dëgjuar helikopterë duke u ngritur, kemi dëgjuar ato që duken të jenë ushtrime të shtënave”, tha ajo.

“Nga ana tjetër, këtu në këtë zonë është gjithashtu mjaft e qetë. Në fshatin aty pranë çdo gjë është e zakonshme dhe njerëzit bëjnë punët e tyre normale”, ka thënë tutje ai.

Ndryshe, pak më herët Rusia njoftoi se ka nisur tërheqjen e stafit diplomatik nga Ukraina.

Leave a comment

Your email address will not be published.