Rusia apo Ukraina: Ushtria e cilit shtet është më e fuqishme nëse fillon konflikti?

Rusia apo Ukraina: Ushtria e cilit shtet është më e fuqishme nëse fillon konflikti?

Rusia apo Ukraina: Ushtria e cilit shtet është më e fuqishme nëse fillon konflikti?

Gjatë kësaj jave u rikthye alarmi se Rusia po planifikon ta pushtoj shumë shpejt Ukrainën, pas stërvitjeve me javë të tëra në Krime dhe përgjatë kufirit me Ukrainën, duke përdorur më shumë se 100,000 trupa – të mbështetur nga forca të blinduara të rënda, forca ajrore dhe njësi detare në Detin e Zi.

E kjo situatë vetëm po vjen duke u tensionuar edhe më shumë, ndërsa Putin është paralajmëruar nga perëndimi e SHBA’të se do ketë pasoja të tmerrshme nëse ndodh të sulmoj Ukrainën.

Askush nuk e di se cila do të jetë lëvizja e tij e ardhshme.

Por nëse Rusia do të pushtonte Ukrainën, sa gjasa do të kishte që ajo të “fitonte”?

Një nga mediat e njohura kërkoi vlerësim të ekspertëve që kanë studiuar të dy ushtritë e këtyre shteteve.

Ushtria ruse, ashtu si popullsia e saj, është më shumë se trefishi i ushtrisë së Ukrainës. Por nëse Putin urdhëron një pushtim, ai nuk do ta kishte aq të lehtë sa në vitin 2014, kur forcat speciale ruse dhe milicitë lokale të parregullta morën kontrollin e Krimesë dhe pjesën më të madhe të kufirit të Ukrainës me Rusinë pa shumë rezistencë.

Leave a comment

Your email address will not be published.