Zbulohet dokumenti qe e sajoi UDB-ja serbe kunder komandantit Ali Ahmeti si ‘shpiun i tyre’ – Kjo kerkese per kete shpifje ishte nga nje grup shqiptaresh (DOKUMENT)

Zbulohet dokumenti qe e sajoi UDB-ja serbe kunder komandantit Ali Ahmeti si ‘shpiun i tyre’ – Kjo kerkese per kete shpifje ishte nga nje grup shqiptaresh (DOKUMENT)

Zbulohet dokumenti qe e sajoi UDB-ja serbe kunder komandantit Ali Ahmeti si ‘shpiun i tyre’ – Kjo kerkese per kete shpifje ishte nga nje grup shqiptaresh (DOKUMENT)

Zbulohet dokumenti qe e sajoi UDB-ja serbe kunder komandantit Ali Ahmeti si ‘shpiun i tyre’ – Kjo kerkese per kete shpifje ishte nga nje grup shqiptaresh (DOKUMENT).Pērpara 11 vjetēsh nē mediat shqiptare shpērtheu e ashtu,quajtura “Dosja e UDB-sē me emrin Ibar”. Ish inspektori i lartē i UDB-sē, Bozhidar Spasiq pohonte se Ali Ahmeti kishte qenē spiun i Shērbimit Sekret Jugosllav.Kēto ishin dokumentet e sajuara atē kohē pēr tē cilēn shumē mediume e politikanē e kishin “gozhduar” duke e a ku,zuar kreun e BDI-sē z. Ali Ahmeti. Pas mē shumē se njē dekade vet pērpiluesi i kētij “dokumenti/fals” e kishte pranuar sajesēn.Meqenēse nē njērin nga “dokumentet” e publikuara thuhej se Ali Ahmeti kishte spi,unuar pēr njē takim nē tē cilin kisha qenē i pranishēm edhe unē disa gazetarē me tē cilēt kam ruajtur raporte tē mira kērkuan nga unē qē ta denoncoja publikisht.Edhe pse nē atē kohē ishim rivalē politikē dhe Ali Ahmetin e kam kri,tikuar pēr shumē gjēra, unē nuk rashē nē grackē tē asaj qē e konsideroja sajesē tē UDB-sē.Nga Bardhyl Mahmuti:

Tani, pas mē shumē se njē dekade, vet Bozhidar Spasiqi nxori nē shesh arsyet e njē sajese tē tillē.Mē 2 qershor 2021, nē intervistēn e dhēnē nē Emisionin e mēngjesit tē TV HAPPY, ndēr tē tjera, Bozhidar Spasiq deklaron:“Disa liderē politikē shqiptarē kanē dēshirē tē madhe tē takohen me mua. Para 4-5 vjetēsh ka ardhur njē grup shqip,tarēsh, u takuam nē sheshin e Republikēs, qendēr tē Beogradit , erdhēn nga njēra prej ish republikave jugosllave ku ka shqiptar dhe mē kanē lutur nēse mundem t’u ndihmoj qē ai shqiptar tē hiqet nga pushteti dhe nē vend tē tij tē vij njē tjetēr.”“Bēhet fjalē pēr kryetarin e BDI-sē, quhet Ali Ahmeti. Njē keqbērēs, tē cilin nuk e kemi Ii,kuiduar, sepse ka qenē i parēndēsishēm edhe pse mē vonē ka qenē nē UÇK. Ai, Ali Ahmeti, ka krijuar njē parti politike, ka themeluar BDI-nē, me seli nē Tetovē dhe nē Tetovē si qendēr e shqiptarēve nē Maqedoni ka edhe katēr parti tē tjera politike. Kēto katēr parti politike vijnē dhe mē thonē: Bozho, a mundesh ta largosh kētē njeri. Jo ta v ra,sim, por ta…”“E kam informuar kryetarin e shtetit se do ta kryej kētē operacion dhe kam bērē njē shēnim pēr kētē punē dhe e kam lutur qē tē ketē parasysh kētē gjē dhe nēse diçka e pyet kryetari i qeverisē maqedonase, mund tē thoni se nuk jeni aspak nē dijeni pēr kētē gjē. Dhe pikērisht ai (Gruevski) kishte ardhur pēr kētē punē qē tē vērtetonte nēse ishin tē vērteta ato qē thuheshin nē Maqedoni pēr kētē aferē qē ka zgjatur me muaj tē tērē. Ai mbeti nē pushtet. Nuk e hoqēm, por ai kurrē nuk mbeti ai qē ishte, sepse edhe sot e kēsaj dite res,pektohet puna qē kam bērē.”Nē vend tē tyre, vazhdon Bozhidar Spasiq, unē do tē kisha thēnē: “Bozho na thuaj se çka tē duhet pēr tē kryer punē”. Kur e kam lajmēruar krye,tarin pēr rastin e Maqedonisē, veç qē nuk mē ēshtē thēnē: Na thuaj se pēr çka ke nevojē”.Siç del nē mēnyrē tē qartē edhe kreu i shtetit ishte i gatshēm tē futej nē sajesa pēr tē kompromentuar shqiptarē.Unē nuk besoj se njē delegacion i pērbērē nga katēr parti politike shqiptare tē ketē shkuar nē Beograd pēr tē kērkuar sajesēn e njē dosjeje tē tillē. Por jam i sigurt se disa faqezi kanē paguar njē krye,udbash serb tē sajojē dosje pēr tē mēnjanuar rivalin e vet politik. Madje mund ta pērfytyroj surratin e tyre…Zbulimi i tē vērtetēs mē bēn tē ndihem mirē, sidomos pēr faktin se pērkundēr diver,gjencave me Ali Ahmetin, nuk e gēlltita çorbēn e sajuar nē Beograd!

Leave a comment

Your email address will not be published.