Ambasadori i Ukrainës në Britani: Mund të heqim dorë nga NATO për të shmangur Iuftën me Rusinë

Ambasadori i Ukrainës në Britani: Mund të heqim dorë nga NATO për të shmangur Iuftën me Rusinë

Ambasadori i Ukrainës në Britani: Mund të heqim dorë nga NATO për të shmangur Iuftën me Rusinë

Ukraina mund të heqë dorë nga ambiciet e saj për t’u bashkuar me NATO – n për të shmangur një Iuftë me Rusinë, tha në një deklaratë ambasadori ukrainas në Britani.
Ambasadori Vadim Pristaiko tha për BBC-në se Ukraina ishte e përgatitur të ishte “fleksibile” në qëllimin e saj për t’u bashkuar me NATO-n, një lëvizje që presidenti rus Vladimir Putin ka paralajmëruar se do të çonte në Iuftë.

“Ndoshta, ne po shantazhohemi prej dëshirës tonë për tu bërë pjesë e NATO-s dhe po na bëhet presion për të hequr dorë,” tha Pristaiko kur u pyet nëse Kievi mund të ndryshojë qëndrimin e tij ndaj anëtarësimit në NATO

Leave a comment

Your email address will not be published.