Dragan Biseniq: Konflikti në Ukrainë do të ndikojë në veprimet e NATO-s në Kosovë

Dragan Biseniq: Konflikti në Ukrainë do të ndikojë në veprimet e NATO-s në Kosovë

Dragan Biseniq: Konflikti në Ukrainë do të ndikojë në veprimet e NATO-s në Kosovë

Përderisa tashmë po flitet për datën kur do të fillojë konflikti analisti serb Dragan Biseniq ka thënë për televizionin serb RTS se “ekziston vetëm një skenar për Iuftë, dhe ky është sulmi i Ukrainës në Lugansk dhe Donjesk dhe në atë rast Serbisë do t’i bëhet presion që të deklarohet, gjë që nuk do të ishte aspak situatë e lakmueshme për Serbinë”.
“Një konflikt i mundshëm midis dy vendeve do të hapte çështje të reja, duke përfshirë llogaritjet e NATO-s dhe BE-së për çështjen e Kosovës dhe presionin mbi katër anëtarët e mbetur që ta njohin pavarësinë e Kosovës, të gjitha këto janë çështje me të cilat duhet të përballemi dhe të jemi gati për to”, ka thënë analisti Dragan Biseni për RT.

Sipas tij, nëse Ukraina heq dorë nga anëtarësimi në NATO në 20-25 vitet e ardhshme, kjo do të krijojë kushte që të zbuten tensionet.

Leave a comment

Your email address will not be published.