Ivica Daçiq: Republika Serbe është interesi kryesor i Serbisë

Beograd, 15. avgusta 2019 - Ministar spoljnih poslova Ivica Dacic sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Japana Taroom Konom. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Ivica Daçiq: Republika Serbe është interesi kryesor i Serbisë

Ivica Daçiq: Republika Serbe është interesi kryesor i Serbisë

Kryetari i Kuvendit të Serbisë dhe kreu i Partisë Socialiste të Serbisë të Millosheviqit, Ivica Daçiq ka deklaruar se Serbia e konsideron Republikën Serbe si interesin suprem shtetëror të Serbisë, domethënë interesin e saj jetësor, pulsin e saj.
“Nëse presidenti turk Recep Tayyip Erdogan mund të thotë se Sarajeva është “pulsi” i Turqisë, nuk e di pse dikush do të hezitonte të thoshte se Banja Lluka dhe Republika Serbe janë interesa jetike shtetërore dhe kombëtare të Serbisë”, ka thënë Daçiq për mediat serbe.

Daçiq konsideron se “është e nevojshme që Serbia dhe Republika Serbe të kenë konsultime të rregullta në nivel politik, për të harmonizuar qëndrimet e tyre politike në një farë mënyre”.

Leave a comment

Your email address will not be published.