Ja kerkesa e presidentit ukrainas ndaj SHBA-ve qe po mbetet e parealizueshme

Ja kerkesa e presidentit ukrainas ndaj SHBA-ve qe po mbetet e parealizueshme

Ja kerkesa e presidentit ukrainas ndaj SHBA-ve qe po mbetet e parealizueshme

Ja kerkesa e presidentit ukrainas ndaj SHBA-ve qe po mbetet e parealizueshme.Kjo ēshtē kērkesa e parealizueshme qē Presidenti i Ukrainēs i bēri Bi denit.Presidenti i Ukrainēs, Volodymyr Zelensky, i kērkoi Presidentit ame,rikan J oe Bi den mē shumē mbēshtetje ush ta,rake dhe financiare, dhe gjithashtu i kērkoi qē tē vizitonte personalisht Ukrainēn. Lajmin ekskluziv e bēn tē ditur CNN, qē citon njē zyrtar tē lartē ukrainas, i cili ka dijeni mbi bisedēn mes dy udhē,heqēsve, tē bērē kētē tē diel.Sipas zyrtarit, Zelensky ka kērkuar gjithashtu nga Biden qē tē sugjerojē “ide konkrete pēr tē zvogēluar kēr cē,nimin e Rusisē ndaj Ukrainēs”. Kētu pērfshihet thirrja e pērsēritur qē Uashingtoni tē japē mē shumē mbēshtetje ush ta,rake pēr Ukrainēn, si pēr shembull tē dhurojē ar ma,time mē moderne.Zelensky gjithashtu theksoi nevojēn pēr njē paketē financiare domethēnēse pēr Ukrainēn, sipas zyrtarit vendas. Ai tha pēr CNN se Presidenti kēmbēnguli se mbēshtetja e fortē ekonomike “do t’i tregonte Putinit qē Perēndimi qēndron krah Ukrainēs dhe qē impakti i pēr,shkallēzimit tē Putin nuk do tē kishte rezultat”.

Sipas zyrtarit ukrainas, Zelensky i kērkoi Bi denit qē tē vizitojē sa mē shpejt tē jetē e mundur Ukrainēn, por nuk mori pērgjigje po zi,tive nga Bi den. Zyrtarē ame,rikanē thonē qē njē udhētim i Biden nē Ukrainē ēshtē ekstremisht i pamundur, nē njē kohē ku administrata u ka bērē thirrje shtetasve ame,rikanē tē largohen nga ukraina dhe gjithashtu ka larguar stafin jo esencial nga ambasada e Kievit.Megjithatē, gjatē telefonatēs, sipas njē deklarate tē Shtēpisē sē Bardhē, Bi den i tha Zelenskyt qē Shtetet e Bashkuara do tē jepnin “njē pērgjigje tē shpejtē dhe tē vendosur” nēse Rusia pushton Ukrainēn. Tē dy udhē,heqēsit “ranē dakord nē rēndēsinē qē ka ndjekja e rrugēs diplomatike dhe parandalimi, si kundēr,pērgjigje pēr rreshtimin e tru pave ruse nē kufi me Ukrainēn”, thuhet nē deklaratēn e Shtēpisē sē Bardhē.Njē ditē mē parē, Biden bisedoi mē Putin pēr kri,zēn e sigurisē nē Ukrainē. Shtēpia e Bardhē tha se Bi den ka qenē “shumē i qartē” me Putinin, duke i thēnē Presidentit tē Rusisē se nēse Moska pushton Ukrainēn, SHBA dhe aleatēt e saj do tē pēr,gjigjen “tē vendosur” dhe do tē ketē “kosto” tē rēnda pēr Rusinē.Rusia i mohon kategorikisht a ku,zat se po planifikon pushtimin e Ukrainēs, por ka rreshtuar trupa dhe ar ma,time tē shumta duke e rrethuar vendin fqinj nga 3 anē. Moska ka shtuar bazat e saj ush ta,rake dhe numrin e trupave nē Gadishullin e Krimesē, tē aneksuar pikērisht nga Ukraina nē vitin 2014, ka pozicionuar rreth 100 mijē trupa nē kufirin e saj lindor me Ukrainēn, si dhe mendohet se ka dislokuar 30 mijē trupa dhe ar ma,time tē rēnda nē Bjellorusi.Kremlini thotē se trupat ruse po kryejnē stērvitje ush ta,rake, diçka normale pēr çdo shtet, por nga ana tjetēr, i ka kērkuar Perēndimit qē tē mos anētarēsojē nē NA TO Ukrainēn, kērkesē qē ēshtē refuzuar. Gjatē javēve dhe ditēve tē fundit para,lajmērimet pēr Iuf,tē kanē ardhur nga tē gjitha anēt. Shumē shtete, pērfshi edhe Shqipērinē e Kosovēn, u kanē bērē thirrje shtetasve tē vet tē largohen nga Ukraina, ndērsa SHBA ka larguar edhe stafin jo esencial nē ambasadēn e vet nē Kiev.

Leave a comment

Your email address will not be published.