Putin E Thotë Fjalën E Fundit: Do Të Ketë Lufte Berthamore Nëse Ukraina E Bën Këtë Veprim!

Putin E Thotë Fjalën E Fundit: Do Të Ketë Lufte Berthamore Nëse Ukraina E Bën Këtë Veprim!

Putin E Thotë Fjalën E Fundit: Do Të Ketë Lufte Berthamore Nëse Ukraina E Bën Këtë Veprim!

Në shkurt. Më 8, në një përgjigje të mprehtë ndaj një pyetjeje nga media, presidenti rus Vladimir Putin tha se lejimi i anëtarësimit të Ukrainës në NATO do të rriste perspektivat e një konflikti Rusi-NATO që mund të shndërrohej në bërthamor.
Pohimi i Putinit, i bërë në kontekstin e një hipotetike të ndërlikuar rreth një përpjekjeje të pamundur të Ukrainës për të rikthyer Krimenë nga Rusia, erdhi gjatë një konference të përbashkët për shtyp me Presidentin e Francës, Emmanuel Macron.

Me mbi 100,000 trupa ruse të grumbulluara në kufirin e Ukrainës, konferenca fillimisht u thirr për të diskutuar mënyrat për të de-përshkallëzuar situatën.
Megjithatë, rreth 45 minuta pas takimit, Putini e bëri të qartë se kishte disa linja që nuk mund të kalonin pa pasoja të rënda dhe ndoshta edhe bërthamore.

Leave a comment

Your email address will not be published.