Skandaloze: Gjykata Speciale Fshehu Provat Shfajsuese Për Krerët E UÇK-Së

Skandaloze: Gjykata Speciale Fshehu Provat Shfajsuese Për Krerët E UÇK-Së

Skandaloze: Gjykata Speciale Fshehu Provat Shfajsuese Për Krerët E UÇK-Së

Një skandal i paparë në drejtësisnë ndërkombtare ka ndodhur në Hagë, ku Prokuroria e Gjykatës Speciale tash sa vjet mban të fshehur prova shfajsuese për krerët e UÇK-së.
Në këtë mënyrë, Prokuoria e ka manipuluar gjykatësin e Gjykatës Paraprake, duke filluar nga faza e fillimit të procesit të hetimeve, ngritja aktakuzës dhe konfirmimit të akakuzës.

Po ashtu Prokuroria përmes fshehjës së provave shfajsuese ka pamundësuar lirimin me kusht të krerëve të UÇK-së, edhe pse mrotjtja e tyre kishte bërë me dhjetra kërkesa.

Një vepër e tillë nga njohës e kësaj fushe konsiderohet skandaloze, meqë jo vetëm që e ulë kredibilitetin e kësaj gjykate, mirëpo për me tepër e korrupton në tërësi këtë proces.Dhe pikërisht kjo ishte pika që ka shqetësuar mbrojtjën e krerëve të UÇK-së.

Avokati mbrojtjës i ish-Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, Gregory Keohe, ka akuzuar Prokuproni për fshejen e këtyre provave shfaqësuese.

Dokumente janë të zeza. Dokumenti tjetër kemi dy faqe të zeza. Fatkeqsisht prokuroria i ka rezuzuar.

Kemi ende kërkesa që janë pezull.

Leave a comment

Your email address will not be published.