Zbulohet plani sekret per ‘kapitullimin’ e Ukraines – Ky eshte plani

Zbulohet plani sekret per ‘kapitullimin’ e Ukraines – Ky eshte plani

Zbulohet plani sekret per ‘kapitullimin’ e Ukraines – Ky eshte plani

Zbulohet plani sekret per ‘kapitullimin’ e Ukraines – Ky eshte plani.Njē provokim, dhe mē pas ofe,nsiva, ky ēshtē plani sekret.Inteligjenca ame,rikane ka pērgjuar biseda mes gje,neralēve rusē. Nuk pēr,jashtohet qē tē jetē dezinformim pēr tē ngatērruar kundēr,shtarēt.Para sē gjithash, provokimi, ndoshta njē suI,m i rremē ndaj pro,rusēve nē Donbass, i ndērtuar mjeshtērisht nga shērbimet e Moskēs pēr tē pasur njē pretekst. Mē pas ofe,nsiva pēr t’u pēr,gjigjur, qē do tē nisē mes tē mērkurēs ose tē enjtes, me dy direktiva tē mundshme: njē operacion shkatērrues, por i kufizuar nē kohē, ose pushtimi afat,gjatē i Kievit. Kēto janē planet e Kremlinit pēr tē push,tuar Ukrainēn, “ar m,a shpēr,thyese” qē inteligjenca perēndimore ka kapur. Presidenti i SHBA, Joe Biden ia ka thēnē liderit tē Kremlinit, Vladimir Putin nē telefonatēn e djeshme, duke shpresuar ta bindte tē ndalonte, pēr,ndryshe aleatēt janē tē bashkuar nē vendosmērinē e tyre pēr ta bērē Rusinē tē pahuajē çmimin mē tē lartē qē ka paguar deri mē sot.Sipas burimeve autoritative tē shērbimeve tē fshehta aleate, pēr,shkallēzimi ush ta,rak rus nē ditēt e fundit ka qenē shumē intensiv. Pērpara kufijve tē Ukrainēs, pērgjatē gjithē vijēs qē rrethon vendin nga Bjellorusia nē Kr ime, aktualisht janē vendosur 95 Grupe Batalionesh Be,teje. 30 batalione janē tē vendosur nē mēnyrē tē pēr,hershme nē kēto rajone dhe pēr kētē arsye ka pasur njē rritje prej mbi dy tē tretat. 17 tē tjera pritet tē mbērrijnē deri nesēr, duke e çuar totalin nē 120 batalione, qē Putini e konsideron pragun kri,tik tē nevojshēm pēr tē nisur sulmin. Midis 100 dhe 110 mijē burra, gati pēr tē pushtuar.E gjithē kjo tashmē ēshtē provuar nga fotot satelitore, por ar m,a qē kanē shtēnē nē dorē shērbimet perēndimore ēshtē pērgjimi i bisedave mes gje,neralēve rusē, ku vihen re detajet e planit. Media amerikane nuk e pēr,jashton mundēsinē qē ēshtē njē dezinformim i pērhapur qēllimisht nga Kremlini pēr tē ngatērruar kundēr,shtarēt, por askush nuk dyshon se komunikimet kanē ndodhur dhe janē regjistruar. Urdhri pēr suI,min ende nuk ēshtē dhēnē, por mund tē vijē nē kēto orē, sepse priten drejtuesit ush ta,rakē.

Hapi i parē mendohet tē jetē njē operacion “fals”, qē pritet tē martēn. Ndoshta njē sulm i sajuar kundēr filorusēve nē Donbas, inskenuar dhe zbatuar nga shērbimet e fshehta tē Moskēs, pēr tē ndērtuar pretekstin dhe mē pas ndēshkimin. Jo rastēsisht, nē rajonin separatist ka patur njē pērqēndrim mjetesh tē blinduara qē nuk janē parē qysh prej pushtimit tē Ukrainēs nē vitin 2014.Me t’u sajuar justifikimi, suIm,i do tē nisē Tē mērkurēn ose tē enjten, ndoshta nga veriu duke pērfituar nga stērvitjet qē po zhvillohen nē Bjellorusi, me dy skenarē mbizotērues. I pari, ai qē konsiderohet mē i mundshmi, ēshtē “toka e djegur”. Njē demonstrim i forcēs dērrmuese ush ta,rake, i kryer nē njē format hibrid, i cili do tē shkaktonte dēme shkatērruese deri nē portat e Kievit, por mē pas do tē pasohej nga tēr,heqja e menjēhershme e tru,pave brenda kufijve rusē. Kjo do t’i mundēsonte Putinit tē tregonte se askush nuk mund tē bējē shaka me Moskēn, duke eIe,minuar edhe a ku,zat se ka pushtuar vendin.Kēshtu ai do t’i ndante perēndimorēt mbi masēn e pērgjigjes sē tyre ndaj njē operacioni tē kufizuar, duke shmangur rre zi,qet e pushtimit tē zgjatur dhe tē Iuf,tēs gu eri,Ie. Skenari i dytē, nga ana tjetēr, do tē ishte marshimi drejt Kievit, pēr tē instaluar njē qeveri kukull. Ekziston edhe njē hipotezē e tretē, ajo e aksidentit nē qiejt e Lituanisē, pēr,katēsisht njē shkelje e hapēsirēs ajrore ndaj sē cilēs NA TO do tē detyrohej t’i pēr,gjigjej. Inteligjenca e konsideron atē si skenarin mē tē largēt, sepse do tē kishte pasoja katastrofike, tē cilat mund tē shkaktonin vērtet njē Iuf,tē botērore.Zyrtarisht Kievi fton tē shmangen alarmet, por nē realitet i frikēsohet pushtimit dhe po shqyrton lēshimet pēr zbatimin e Marrēveshjeve tē Minskut pēr ta shmangur atē. Megjithatē, nuk ēshtē e sigurt qē i mjafton Putinit, sepse ai ka kērkuar qē tē rishikohet e gjithē arkitektura e sigurisē nē Evropē. Sesioni i dytē i takimeve me formatin e Normandisē, i cili u zhvillua nē Berlin mē 10 shkurt, nuk dha rezultate dhe Moska kērkoi qē diskutimi tē rifillonte nē Grupin e Kontaktit Trepalēsh, i cili pērfshin Rusinē, Ukrainēn dhe OSBE-nē. Putini mund tē tērhiqej vetēm nēse merr diçka shumē domethēnēse nga negociatat, pērndryshe do t’i duhet t’i japē shfryrje aparatit ush ta,rak, duke u paraqitur si i sulmuar dhe duke shmangur akuzēn e ndryshimit tē kufijve me dhunē. Ndērkohē, mē 9 shkurt Kēshilli Atlantik miratoi pērgjigjet para,ndaluese, duke vendosur instalimin nē Hungari tē 4 batalioneve tē Forcēs sē Reagimit tē Shpejtē.

Telefonata e djeshme u kērkua nga Bi,den pikērisht pēr tē balla,faquar Putinin me informacion mbi planet e tij. Kishte njē karakter pērfundimtar, pēr ta paralajmēruar se Perēndimi nuk bēn bllof dhe pēr ta bindur tē ndalojē, duke i ofruar njē rrugēdalje diplomatike. Pērndryshe, san,ksione tē projektuara pēr tē gjunjēzuar Rusinē.

Leave a comment

Your email address will not be published.