E FUNDIT/ Situata ‘nxehet’ edhe me shume – Miqte e perjetshem SHBA-te me nje ‘goditje’ per kelyshin Vuçiq. Kerkohet njohja e Kosoves ose

E FUNDIT/ Situata ‘nxehet’ edhe me shume – Miqte e perjetshem SHBA-te me nje ‘goditje’ per kelyshin Vuçiq. Kerkohet njohja e Kosoves ose

E FUNDIT/ Situata ‘nxehet’ edhe me shume – Miqte e perjetshem SHBA-te me nje ‘goditje’ per kelyshin Vuçiq. Kerkohet njohja e Kosoves ose

E FUNDIT/ Situata ‘nxehet’ edhe me shume – Miqte e perjetshem SHBA-te me nje ‘goditje’ per kelyshin Vuçiq. Kerkohet njohja e Kosoves ose…Pas Macronit, edhe Blinken i shtron pre,sion Vuçiqit pēr njohje tē Kosovēs.Sekretari ame,rikan i Shtetit, Antony Blinken, e ka uruar Serbinē nē ditēn e shtetēsisē.Pērmes njē letre dērguar Aleksandar Vuçiqit, ndēr tē tjerash, Blinken ia pērmend edhe njohjen e Kosovēs, duke i kērkuar arrit,jen e njē marrē,veshjeje gjithē,pērfshirēse si dhe njohjen re,ciproke me Kosovēn.Vendet tona kanē ndērtuar lidhje tē forta gjatē 140 viteve tē fundit dhe Shtetet e Bashkuara presin tē ndērtojnē njē tē ardhme edhe mē tē ndritshme sē bashku si partnerē nē Evro,pē dhe nē skenēn globale. Ne jemi tē pēr,kushtuar tē mbēshtesim synimin e Serbisē pēr integrimin evropian dhe inkurajojmē normalizimin gjithēpērfshirēs tē marrē,dhēnieve tē pērqendruara nē njohjen re,ciproke me Kosovēn, e cila do tē nxisē siguri dhe stabilitet mē tē madh nē rajon”, thuhet mes tjerash nē letrēn e zyrtarit tē lartē ame,rikan drejtuar kreut tē shtetit serb.Lexoni mē poshtē letrēn e plotē:

Leave a comment

Your email address will not be published.