Gjenerali Amerikan: Pse Serbia Pajiset Me Pajime Të Reja Ushtarake Nga Kush Frikësohet

Gjenerali Amerikan: Pse Serbia Pajiset Me Pajime Të Reja Ushtarake Nga Kush Frikësohet

Gjenerali Amerikan: Pse Serbia Pajiset Me Pajime Të Reja Ushtarake Nga Kush Frikësohet

Gjeneral-koloneli amerikan Frenklin Ben Hodges ish-komandanti i forcave të NATO-së në Evropë ka vlerësuar se ShBA duhet të kenë rolin konstant të liderit në dialogun mes Prishtinës edhe Beogradit, ndërkohë që është “shumë me rëndësi që ShBA të punojë së bashku me BE” ka thënë ai.

Ai konsideron se liderëve të Prishtinës edhe Beogradit duhet të ju jepet hapësirë për bisedime dhe duhet të ruhen nga ndikimi i jashtëm, që tentojnë të ju thonë çka guxojnë edhe çka nuk guxojnë.

Hodges akuzoi Moskën se shfrytëzon Kishën që të bëj presion “ndaj udhëheqjes serbe”, ndërkohë që arritjen e marrëveshjes e vlerëson jetike për nxitjen e investimeve krahas pranisë konstante të ShBA-ve.

Lidhur me mundësinë e sigurimit të aeroplanëve amerikan ushtarak për ushtrinë e Serbisë, Hodges tha se nuk di specifikat në lidhje me mundësinë e tillë.

Për ShBA shtoi ai do të ishte investim i mirë nëse ndihmon Serbinë në modernizimin e ushtrisë, por nga ana tjetër shtrohet pyetja pse Serbia po pajiset me pajime të reja ushtarake.

Pse sigurohen pajime të reja nga kush frikësohet Serbia” tha ai.

Në vërejtjen se në Prishtinë kohë më parë kanë arritur “Hamer” amerikan, Hodges tha se secili komb ka obligim që të mbrohet, por duhet të ketë prioritete në lidhje me investimet.

Leave a comment

Your email address will not be published.