Rishfaqet Fshati ‘Fantazëm’ I Fundosur 30 Vjet Më Parë, Thatësia E Nxori Në Pah

Rishfaqet Fshati ‘Fantazëm’ I Fundosur 30 Vjet Më Parë, Thatësia E Nxori Në Pah

Rishfaqet Fshati ‘Fantazëm’ I Fundosur 30 Vjet Më Parë, Thatësia E Nxori Në Pah

Thatësira që ka zbrazur një rezervuar në Spanjë ka nxjerrë në dritë rrënojat e frikshme të fshatit që ishte fundosur nga ndërtimi i digës.
Pas thuasje dy muajsh pa reshje, rishfaqja e rrënojave të Aceredo po ngjallin shumë emocione mes banorëve lokalë.

Majat e çative që dukeshin në sipërfaqe ishin bërë një pamje e zakonshme në rezervuarin Lindoso në veri perëndim të Spanjës.

Por tashmë vendasit mund të shikojnë mbetjet e një makine, shatërvanin e gurit dhe një rrugë të vjetër që të çonte te ajo që ishte më parë bari i qytezës.

Pjesë të vjetra të fshatit të Aceredo kishin nisur të duken që prej përmbytjes së tij 30 vjet më parë nga ndërtimi i digës së hidrocentralit.

Por asnjë herë skeleti i tij nuk ishte shfaqur i gjithi në mes të sezonit të dimrit.

Pensionisti Maximino Perez Romero, 65 vjeç, nga A Coruna, tha se ishte si të shikoje një film.

Leave a comment

Your email address will not be published.