Shqiperia po shkruan histori ne Keshillin e Sigurimit – Ja fjalet e Edi Rames qe po dridhin gjithe boten

Shqiperia po shkruan histori ne Keshillin e Sigurimit – Ja fjalet e Edi Rames qe po dridhin gjithe boten

Shqiperia po shkruan histori ne Keshillin e Sigurimit – Ja fjalet e Edi Rames qe po dridhin gjithe boten

Shqiperia po shkruan histori ne Keshillin e Sigurimit – Ja fjalet e Edi Rames qe po dridhin gjithe boten.Fillimi i mandatit nē Kēshillin e Sigurimit/ Rama: Historike pēr Shqipērinē.Nē vijim tē vizitēs nē Shtetet e Bashkuara tē Ame,rikēs, Krye,ministri Rama mori pjesē nē pritjen e organizuar nē New York, me rastin e fillimit tē mandatit tē Shqipērisē nē Kēshillin e Sigurimit tē OKB-sē. Kreu i qeverisē shqiptare theksoi se anētarē,simi nē Kēshillin e Sigurimit tē OKB-sē, ēshtē njē ngjarje historike pēr vendin tonē dhe njē gur themeli nē rrugēn transformimit, pēr tē pērmbushur aspiratat si komb.“Anētarēsimi nē Kēshillin e Sigurimit ēshtē njē ngjarje me rēndēsi historike pēr Shqipērinē, qē shēnon edhe njē tjetēr gur themelor nē rrugēn tonē tē transformimit pēr tē pēr,mbushur aspiratat tona si komb dhe pēr tē kontribuar qē ta bējmē botēn njē vend mē tē mirē pēr ne dhe pēr tē gjithē”, tha Rama.Ndēr tē tjera Rama nēn,vizoi se Shqipēria ka vēnē tē drejtēn ndēr,kombētare dhe tē drejtat e njeriut nē qendēr tē agjendēs pēr mandatin nē Kēshillin e Sigurimit.

“Bota ka ndryshuar dhe ēshtē transformuar gjatē 76 vjetēve tē fundit. Shumē vende e shoqēri kanē parē jetēt e tyre tē ndryshojnē rrēnjēsisht, por mund ta them pa asnjē dyshim se transformimi i Shqipērisē ēshtē njē prej mē mbresē,lēnēsve e mē me ndikim, deri nē atē pikē sa prirem tē bie dakord me miqtē qē na thonē se pēr,gjatē tri dekadave tē fundit, Shqipēria ēshtē transformuar mē shumē se gjatē tre shekujve tē fundit. Ky ēshtē bilanci ynē, pēr tē cilin jemi krenarē dhe duam ta pēr,mirēsojmē mē tej. Nē ditēt e sotme ne vērejmē se vlerat qē dikur i merrnim tē mirēqena si aspirata pēr t’u arritur janē vēnē nē mēdyshje, por, ne qē u kemi mbijetuar kohēve tē errēta, kēto dyshime nuk i ushqejmē, sepse e dimē se cila ēshtē alternativa e kētyre vlerave. Ne i kemi vēnē tē drejtēn ndēr,kombētare dhe tē drejtat e njeriut nē qendēr tē agjendēs sonē pēr mandatin nē Kēshillin e Sigurimit. Ne i shohim ato si pēr,parēsitē e organizmit mē tē fuqishēm nē botē”, u shpreh Rama nē fjalēn e tij.

Leave a comment

Your email address will not be published.