Bill Clinton: Kosova Nuk Është Ukrainë Aty Jan Trupat E NATO-S Dhe SHBA-Ve

Bill Clinton: Kosova Nuk Është Ukrainë Aty Jan Trupat E NATO-S Dhe SHBA-Ve

Bill Clinton: Kosova Nuk Është Ukrainë Aty Jan Trupat E NATO-S Dhe SHBA-Ve

Në 20 vjetorin e bombardimeve të NATO-s në Kosovë, në Prishtinë kishte qëndruar ish-presidenti i Amerikës, Bill Clinton.
Ajo ishte vizita e tij e katërt në Kosovë, ndërsa një vizitë shtetit për të cilin kontribuoj për liri dhe pavarësi Clinton e pati edhe në vitin 2009.

Presidenti i 42-të amerikan, kur erdhi në nëntor të vitit 2009 mbajti një fjalim në Parlamentin e Kosovës, teksa përshëndetjen e nisi duke ndarë një kujtim që kishte me ish-presidentin e Kosovës, Ibrahim Rugova, përcjellë Indeksonline.

“Dua ta përkujtoj ish-Presidentin Rugova, i cili ishte një njeri i shkëlqyeshëm. Kuj­toi dhuratën që ai më ofroi, një gur unik, gjysmë kristali. Ishte ky gur që u bë i njohur edhe në Shtëpinë e Bardhë, si “Guri i Rugov­ës” në kohën që merreshim me problemet e Kosovës… Presidenti Rugova më dha këtë kristal të bukur

Leave a comment

Your email address will not be published.