Dalin detajet nga biseda mes kancelarit gjerman dhe Putinit per Kosoven – Ja cila ishte arsyeja e permendjes se Kosoves

Dalin detajet nga biseda mes kancelarit gjerman dhe Putinit per Kosoven – Ja cila ishte arsyeja e permendjes se Kosoves

Dalin detajet nga biseda mes kancelarit gjerman dhe Putinit per Kosoven – Ja cila ishte arsyeja e permendjes se Kosoves

Dalin detajet nga biseda mes kancelarit gjerman dhe Putinit per Kosoven – Ja cila ishte arsyeja e permendjes se Kosoves.Kancelari gjerman pēr,plaset me Putinin pēr Kosovēn – dalin detaje nga biseda e tyre.Gjatē takimit tē djeshēm nē Moskē, ndēr,mjet Presidentit tē Rusisē Vladimir Putin dhe Kancelarit gjerman Olaf Schloz, kanē mbizotēruar te,nsio net nē Ukrainē, por mospajtimet rreth kēsaj çēshtjeve kanē reflektuar edhe nē njē temē tē vjetēr me tē cilēn Putin pērpiqet tē go,das NA,TO’n dhe Perēndimin: b0 mb,a rdi,min e “RFJ’sē”, nē vitin 1999, pēr shkak tē Kosovēs. Scholz duke iu pērgjigjur ak u,zēs sē Putin, ka thēnē se NATO nē atē kohē reagoi pēr tē para,ndaluar gje no,c, idin.E tēra ka filluar kur kancelari gjerman duke folur pēr Ukrainēn ka thēnē se “Iuf,ta nē Europē ēshtē bērē e pamundur pēr gjeneratēn time, dhe ne duhet tē sigurohemi qē kjo tē mbetet kēshtu”“ Ēshtē detyrē e jona si krerē shtetesh dhe tē qeverive tē parandalojmē njē eskalim ush ta,rak nē Europē” ka shtuar Scholz.Ndaj kēsaj ka reaguar menjēherē Putin.

“Sa i pērket Iuf,tēs nē Europē, Kancelari federal sapo tha qē njerēzit e gjeneratēs sē tij – dhe unē i pērkas kēsaj gjenerate – vēshtirē se mund ta imagjinojnē Iuf,tēn. Natyrisht ai iu referua situatēs rreth Ukrainēs. Por, ne tē gjithē kemi qenē dēshmitarē tē njē Iuf,te nē Europē qē e bēri NATO kundēr Jugosllavisē. Njē operacion i madh ush ta,rak i suI,mit me raketa dhe b om,ba nē njē kryeqytet europian, Beograd. Kjo u bē pa miratimin e Kēshillit tē Sigurimit. Ky ēshtē njē shembull fatkeq, por ai ka ndodhur” ka thēnē Putin.Por, kjo ka nxitur reagimin e Kancelarit gjerman.“Dua tē theksoj se situata nē Jugosllavi ka qenē diçka mē ndryshe. Kishte rre,zik dhe kēr cē,nim pēr gje no,c, id dhe kjo ēshtē dashur tē parandalohej. Jam shumē i lumtur qē atje tash gjithcka po zhvillohet nē mēnyrē paqēsorē dhe se vendet e Ballkanit kanē gje,tur tē ardhmen e tyre nē Bashkimin Euro,pian. Kjo ēshtē njē shenjē pozitive”.Putin ka zgjedhur t’i pērgjigjet edhe kēsaj ndērhyrjeje.“ Do t’ia lejojē vetēs, megjithatē, tē them se ajo qē po ndidhē tani nē Donbass sot, ēshtē nē fakt gje n,o, cid”

Leave a comment

Your email address will not be published.