I vjen nje selam Albin Kurtit nga eksperti Amerikan – Kujdes me kete veprim

I vjen nje selam Albin Kurtit nga eksperti Amerikan – Kujdes me kete veprim

I vjen nje selam Albin Kurtit nga eksperti Amerikan – Kujdes me kete veprim

I vjen nje selam Albin Kurtit nga eksperti Amerikan – Kujdes me kete veprim.Profesori dhe eksperti ame,rikan pēr politikēn dhe çēshtjet e Ballkanit nē Universitetin e New York’ut, Alon Ben-Meir, ka folur pēr letrēn e 16 Anētarēve tē Kongresit tē SHBA-ve dērguar Presidentit Biden nē pēr,krahje tē Serbisē.Analisti ka thēnē se kjo nuk ēshtē asnjē e re, pasi Uashingtoni ēshtē kryeqyteti i lobimeve.Megjithatē, ai nuk e di se çfarē lloj ndikimi do tē ketē letra e publikuar nga ambasadori serb nē SHBA Marko Djuric, nē tē cilēn lartēsohet Serbia.“Nuk ka absolutisht asgjē tē re rreth organizatave tē ndryshme si dhe anētarēve tē Kongresit qē lobojnē nē emēr tē vendeve tē ndryshme. Ua,shingtoni njihet si kryeqyteti i lobimit. Megjithatē, nuk jam i sigurt se çfarē lloj ndikimi do tē ketē letra qē kēta gjashtē,mbēdhjetē kongresmenē i shkruan Presidentit Biden”, ka thēnē Ben-Meir pēr gazetēn.Ai mē tej ka folur pēr mbēshtet,jen e gjerē qē Kosova ka nē Kongresin ame,rikan, duke veçuar kētu edhe afinitetin e presidentit Joe Biden pēr Kosovēs.

“Ka gjithashtu mbēshtetje tē gjerē tē Kosovēs nē Kongres, veçanērisht nē mesin e demokratēve, pēr tē mos folur pēr shqetēsimin dhe afi,nitetin e vetē Biden pēr Kosovēn”, ka theksuar analisti pēr Ballkanin.Teksa ka thēnē se edhe lobi shqiptar po lobon pēr Kosovēn, pro,fesori ka dērguar njē porosi pēr qeverinē e Albin Kurtit.“Jam i sigurt se edhe lobi shqip,tar nē DC po pērpiqet tē promovojē interesat e Kosovēs, por nga kēndvēshtrimi im, pavarēsisht se kush lobon nē emēr tē kujt, mē e rēndēsishme ēshtē qē qeveria Kurti tē fokusohet dhe tē inicojē disa programe tē brendshme, veçanērisht nē sektorin e energjisē, arsimit dhe shēndetēsisē. Kjo ēshtē me tē vērtetē ajo qē SHBA-ja do tē dēshironte tē shihte tē ndodhte, dhe sigurisht e di qē SHBA po ofron ndihmē fi,nanciare pēr kēto qēllime”, ēshtē shprehur mē tej Alon Ben-Meir.Sipas tij, “lobimi ēshtē njē aktivitet shumē normal nē Washington dhe kjo nuk duhet marrē si kērcēnim nē asnjē mēnyrē kundēr shqip,tarēve tē Kosovēs”.Pēr letrēn e kongresistēve amerikanē pēr Presidentin Biden nē favor tē Serbisē, ka alarmuar ish-deputeti i Lidhjes Demokratike tē Kosovēs Faton Bislimi.Ai ka kritikuar politikanēt e Kosovēs se po shfaqin medi,okritet politik nē kohēn kruciale pēr vendin.“Serbēt tash po lobojnē hatashēm nē DC, gjersa ne po merremi me njēri tjetrin, me politikat e brendshme, dhe kēshtu po shpēr,faqim mediokritet tē paparē politik nē njē kohē kaq kruciale pēr Kosovēn! Kjo ēshtē e pa,falshme!”, ka shkruar Bislimi nē njē postim nē Facebook.

Leave a comment

Your email address will not be published.