Ja letra e presidentit amerikan Biden per Kosoven qe po dridh serbet

Ja letra e presidentit amerikan Biden per Kosoven qe po dridh serbet

Ja letra e presidentit amerikan Biden per Kosoven qe po dridh serbet

Ja letra e presidentit amerikan Biden per Kosoven qe po dridh serbet.Osmani: Kosova ēshtē e bekuar ta ketē nē krah aleatin e saj tē pērhershēm, SHBA-nē.Pre,sidentja e vendit, Vjosa Osmani, pasi publikoi urimin e homologut tē saj ame,rikan, Jo e Bi den, pēr Ditēn e Pavarēsisē tha se Kosova ēshtē bekuar tē ketē nē krah aleatin e pēr,hershēm, Shtetet e Bashkuara tē Ame,rikēs.“Presidenti Biden nē kētē urim, duar,troket punēn dhe pērkushtimin tonē pēr forcimin e demokracisē dhe nē Iuf,tēn kundēr kjri,mit e ko rrup,sionit, teksa kērkon qē dialogu tē pērqendrohet nē njohje reciproke. Sipas tij, nē Samitin pēr Demokraci, Kosova ka dēshmuar se ēshtē e gatshme ta ndajē pērvojēn me shtete tē tjera, ndaj thekson se gjatē kētij viti Kosova vazhdimisht ka treguar lider,ship nē arenēn ndēr,kombētare. Nē urimin e tij, Presidenti Bi den ka pērsēritur faktin e lidhjes sē veçantē, tē cilēn familja B iden e ka me vendin tonē. Kosova ēshtē e bekuar ta ketē nē krah aleatin e saj tē pēr,hershēm, Shtetet e Bashkuara tē Ame,rikēs! Zoti e bekoftē miqēsinē e Kosovēs me ShBA-tē!”, ka shkruar Osmani.

Presidenti i SHBA-sē J oe Bi den i ka dērguar njē letēr urimi presidentes sē vendit Vjosa Osmani me rastin e 14 vjetorit tē pavarē,sisē sē Kosovēs.Nē kētē letēr, Biden ka thēnē se SHBA-ja vazhdon tē jetē partner i palē,kundur i Kosovēs.Nē letrēn qē Biden ia ka dērguar Osmanit, thuhet se Kosova ka bērē pēr,parim tē jashtē,zakonshēm gjatē 14 vjetēve tē pavarēsisē sē saj. Ai madje ritheksoi mbēshtet,jen e SHBA-sē nē pēr,pjekjet e vendit pēr njē marrēveshje gjithē,pērfshirēse tē normalizimit me Serbinē, tē pērqendruar nē njohjen re ciproke.“Jemi tē kēnaqur qē Kosova po vazhdon tē ndērtojē dhe tē forcojē marrē,dhēniet e saj po zi,tive me vendet fqinje dhe do tē vazhdojmē tē mbēshtesim pērpjekjet tuaja drejt njē marrēveshjeje gjithē,pērfshirēse tē normalizimit me Serbinē, tē pērqendruar nē njohjen reciproke”, ka shkruar Bi den ndēr tē tjerash.

Leave a comment

Your email address will not be published.