Liz Truss Paralajmëron Pushtimi I Ukrainës Nga Rusia Mund Të Çojë Në Konflikte Në Mbarë Botën

Liz Truss Paralajmëron Pushtimi I Ukrainës Nga Rusia Mund Të Çojë Në Konflikte Në Mbarë Botën

Liz Truss Paralajmëron Pushtimi I Ukrainës Nga Rusia Mund Të Çojë Në Konflikte Në Mbarë Botën

Një pushtim i Ukrainës nga Rusia do të ishte një “moment shumë i rrezikshëm” për botën dhe mund të inkurajojë agresorët si Kina dhe Irani, ka paralajmëruar sekretarja e jashtme britanike Liz Truss.

Paralajmërimi i Liz Truss erdhi pasi Britania e Madhe dhe SHBA thanë se një pushtim ishte “i afërt” pasi Moska grumbulloi më shumë se 130,000 trupa në kufirin e Ukrainës.

Zonja Truss tha për Sky News: “Nëse do të shihnim një pushtim në Ukrainë, do të kishte kosto të rënda për sa i përket një konflikti afatgjatë, ne mund të shihnim minimin e sigurisë më gjerësisht në Evropë dhe mund të shihnim agresorë të tjerë në mbarë botën ta shohin atë si një mundësi për të zgjeruar ambiciet e tyre”.

Leave a comment

Your email address will not be published.