Ministri Francez: Njohja E Pavarësisë Së Ukrainës Lindore Është Sulm I Paarmatosur

Ministri Francez: Njohja E Pavarësisë Së Ukrainës Lindore Është Sulm I Paarmatosur

Ministri Francez: Njohja E Pavarësisë Së Ukrainës Lindore Është Sulm I Paarmatosur

Njohja nga Moska e pavarësisë së territoreve të Ukrainës lindore të kontrolluara nga separatistët pro-rusë do të ishte e barabartë me një “sulm të paarmatosur”, deklaroi sonte Ministri i Jashtëm francez, Jean-Yves Le Drian, duke iu drejtuar rusëve.

“Do të ishte një situatë e pamundur, një lloj sulmi dhe çarmatimi i paarmatosur, pa armë, i unitetit dhe integritetit territorial të Ukrainës. Do të ishte një goditje për sovranitetin kombëtar të Ukrainës,” i tha ai Komitetit të Punëve të Jashtme të Asamblesë Kombëtare Franceze.

Duma miratoi sot një apel drejtuar presidentit rus Vladimir Putin, duke i kërkuar Rusisë të njohë pavarësinë e rajoneve separatiste që janë përplasur me ushtrinë ukrainase në Ukrainën lindore për tetë vjet.

Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peshkov siguroi se “aktualisht nuk ka asnjë vendim zyrtar” për këtë çështje, por se kërkesa e deputetëve “pasqyron pikëpamjet” e qytetarëve rusë.

Le Drian tha gjithashtu se shkollat ​​franceze në Kiev janë mbyllur dhe se familjet e diplomatëve francezë mund të largohen nga vendi nëse dëshirojnë. Megjithatë, për momentin nuk është e nevojshme të zhvendoset ambasada franceze në një qytet tjetër, siç bënë SHBA-të.

Leave a comment

Your email address will not be published.