“Albin Kurti eshte kryeministri i pare qe me fjalimin e tij e prishi diten solemne”

“Albin Kurti eshte kryeministri i pare qe me fjalimin e tij e prishi diten solemne”

“Albin Kurti eshte kryeministri i pare qe me fjalimin e tij e prishi diten solemne”

“Albin Kurti eshte kryeministri i pare qe me fjalimin e tij e prishi diten solemne”.Tahiri pēr Kurtin: Krye,ministri i parē qē me fjalimin e tij prishi ditēn solemne.Deputeti i Partisē Demokratike tē Kosovēs, Abelard Tahiri, ka thēnē pēr deklaratat e krye,ministrit Albin Kurti nē Kuvend se janē pēr keqardhje, pasi sipas tij, nuk ka ndodhur asnjēherē qē dita solemne tē prishet nga njē fjalim i njē kryeministri tē Kosovēs.Tahiri thotē se kur e ftojnē Kurtin nē debatet parlamentare pēr pro blemet qē ai i foli, krye,ministri nuk ka kohē.

“17 shkurti do tē duhej tē ishte njē datē e cila do tē na bashkonte nē kujtimin e sa kri,ficēs tonē si komb mirēpo ajo qē pamē sot ēshtē pēr keqar,dhje. Nuk ka ndodh asnjēherē qē dita solemne tē prishet nga fjalimi i krye,ministrit tē Kosovēs. Nuk heziton qē tē a ku,zojē mediat, tē a ku,zojē deputetēt e opozitēs. Sot vendi ynē po kalon nēpēr njē kri,zē jashtēzakonisht tē rēndē. Kur ne e ftojmē qē tē jetē prezent qē tē diskutojmē pēr kēto pro bleme ai nuk e gjen kohēn qē tē jetē prezent nē debatet parlamentare. Nuk e gjen kohēn qē tē jetē prezent nē seancat e jashtē,zakonshme dhe sot, nē pēr,vjetorin e shpalljes sē pavarēsisē, e gjen veten qe tē plasojē shumē tē pavērteta. Ēshtē mjeruese, ēshtē pēr keqardhje mēnyra se si e trajton shtetin e Kosovēs vet krye,ministri i Kosovēs. Ta prishēsh ditēn solemne ēshtē e papranueshme, nē anēn tjetēr ēshtē e papranueshme qē sot nuk i kemi as familjet e dēsh,morēve kētu”, ka thēnē Tahiri.Ai ka kritikuar Kurtin dhe presidenten Vjosa Osmani qē nuk kanē pērmendur figurat e Partisē Demokratike tē Kosovēs pēr 14-vjetorin e shpalljes sē Pavarēsisē.“Si parti opozitare ne do tē jemi nē krye tē detyrēs dhe nē asnjē anē nuk do tē lejojmē devijimin e agjendēs tonē shtetērore. Ēshtē e papranueshme qē nē pēr,vjetorin e shpalljes sē pavarēsisē tē mos pērmenden akterēt e asaj kohe. Nē kēto data njerēzit qē kanē qenē akterēt kryesorē, duke nisur nga krye,ministri, ēshtē e papranueshme tē injorohen edhe nga presidentja, sikur nuk kanē ekzistuar fare”, u shpreh ai.

Leave a comment

Your email address will not be published.