Albin Kurtit i dalin te “zezat” / Ja cfare tha Kurti para 10 viteve dhe cfare po vepron tani (VIDEO)

Albin Kurtit i dalin te “zezat” / Ja cfare tha Kurti para 10 viteve dhe cfare po vepron tani (VIDEO)

Albin Kurtit i dalin te “zezat” / Ja cfare tha Kurti para 10 viteve dhe cfare po vepron tani (VIDEO)

Numri dy i Qeverisë Kurti, Besnik Bislimi, pas dy ditë negociatash në Bruksel me përfaqësuesin e Serbisë, Petar Petkoviq, përmes ndërmjetësmit të Miroslav Lajçak, ishte p,jtu,ar për një marrëveshje në të cilën një prej pikave kon,stat,on,te së në vend të Një,si,së Spe,cia,le të Kosovës do të ven,dose,shi,n tr,upat e KFO,R-it, e të cilët do të qëndrojnë në Jarinjë dhe Bërnjak për dy javë, derisa si,tuat,a të qetësohet.KF,OR-i, siç ka njoftuar edhe vetë zyrtarisht, në këto dy zona në veri është vendosur në pajtim me Rez,olut,ën 1244. Për një gjë të tillë në drejtim të Qeverisë Kurti janë drejtuar kr,it,ika të shumta.Ish-kryenegociatorja, Edita Tahiri, ka thënë se Qeveria Kurti këto dy pika kufitare nga pavarësia i ka kth,yer nën pro,tek,tora,t.Por çfarë kishte thënë Kurti në vitin 2011 për praninë e KF,OR-it në veri. Në një diskutim në Kuvendin e Kosovës gjatë kohës sa Hashim Thaçi ishte kryeministër i vendit, lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, kishte deklaruar se pava,rës,inë e Kosovës duhet mbrojtur vetë meqë KF,OR-i zba,ton Rez,olut,ën 1244 dhe është i interesuar ta mirëmbajë ku,firin me Serbinë si kufi administrativ.“KF,OR-i po e zbaton Re,zol,utë,n 1244 dhe a e dini pse KF,OR-I është tash në pikat 1 dhe 31?-Sepse është i interesuar ta mir,ëmbajë kufirin me Serbi si kufi administrativ. KFO,R-i po e mbr,on Rez,olut,ën 1244. Ne duhet ta mbr,ojmë pava,rësi,në, nuk e mbron KFO,R-i pavarësinë. Dhe kufiri me Serbinë, bëhet kufi ndërshtetëror, jo me KF,OR-in atje por me pol,ic,inë e Kosovës, me një,si,të Sp,ec,ial,e të Po,lici,së së Kosovës dhe me dog,anat e Republikës së Kosovës”, kishte thënë Albin Kurti.

https://www.facebook.com/watch/?v=601200221200753

Leave a comment

Your email address will not be published.