Fjalimi i Vjosa Osmanit per diten e pavaresise po dridh gjithe kundershtaret e Kosoves

Fjalimi i Vjosa Osmanit per diten e pavaresise po dridh gjithe kundershtaret e Kosoves

Fjalimi i Vjosa Osmanit per diten e pavaresise po dridh gjithe kundershtaret e Kosoves

Fjalimi i Vjosa Osmanit per diten e pavaresise po dridh gjithe kundershtaret e Kosoves.Osmani: Aspirata shekullore e popullit tē Kosovēs, u materializua me pavarē,sinē e Kosovēs.Kuvendi i Kosovēs mbajti seancē solemne pēr nder tē 14-vjetorit tē shpall,jes sē pavarēsisē.Pas intonimit tē himnit shtetēror tē Kosovēs, presidentja e vendit, Vjosa Osmani theksoi se po nē tē njējtēn sallē, 14 vjet mē parē Kosova u shpall shtet, duke jetēsuar kēshtu vullnetin e qytetarēve pēr tē jetuar nē njē vend sovran e tē pavarur.“Aspirata shekullore e popullit tē Kosovēs, u materializua me pavarē,sinē e Kosovēs, e cila hapi njē kapitull tē ri jo vetēm pēr ne, por edhe pēr globin duke regjistruar nē historinē njerēzore tē asaj kohe shtetin mē tē ri nē botē. Rruga deri te ky akt nuk ishte e lehtē, populli i Kosovēs ka pēr,jetuar kalvarin nēn regjimin gje noc,i daI tē Serbisē. U dashtē shumē mund, shumē sakrifica dhe sfida pēr ta bērē lirinē e po aq shumē pēr ta bērē shtetin”, u shpreh Osmani.

Presidentja Osmani duke pērmendur kontributin e rezistencēs paqēsore tē ish-presidentit Ibrahim Rugova, tha se secila Iuf,tē i ka edhe heronjtē e vet, qē sipas saj liria e Kosovēs e njeh komandantin Adem Jashari, komandantin legjendar, bashkē me familjen e tij, si udhē,heqēs tē kēsaj Iuf,te tē cilēt u flijuan pēr kētē liri.“Ishte rezistenca e popullit tonē qē trasojē hapat e Iuf,tēs sonē pēr liri e pēr shtet. Nēn udhē,heqjen e atit tonē themeltar, presidentit Ibrahim Rugova, Kosova nē atē kohē i bēri tē ditur botēs demokratike se synim i saj ishte pavarēsia e vendit si njē parakusht pēr paqe e pēr stabilitet nē rajon. Çlirimi nga ro,bēria nuk ishte drama jonē kombētare me njē akt, prandaj pēr aq sa u rrit shtypja ndaj nesh, me tē njējtin ritēm nisi tē transformohet rezistenca jonē paqēsore nē rezistencē tē ar ma,tosur. Vajza e djem tē Ush tri,sē Çlirimtare tē Kosovēs u bēn gardian tē atdheut, duke vendosur pērmbushjen e idealit pēr liri pēr lirinē e vendit si aktin mē sipēror pēr Republikēn tonē. Secila Iuf,tē i la heronjtē e vet, e liria jonē e njeh komandantin Adem Jashari, komandantin tonē legjendar, bashkē me familjen tij, si udhē,heqēs tē kēsaj Iuf,te tē cilēt u flijuan pēr kētē liri qē e gēzojmē sot”, theksoi ajo.Derisa nē kētē seancē kanē munguar deputetēt e Listēs Serbe, tē pranishēm janē ambasadorē e dhe pēr,faqēsues diplomatik tē huaj

Leave a comment

Your email address will not be published.