Ja 6 fakte per flamurin e Kosoves qe nuk i keni ditur

Ja 6 fakte per flamurin e Kosoves qe nuk i keni ditur

Ja 6 fakte per flamurin e Kosoves qe nuk i keni ditur

Ja 6 fakte per flamurin e Kosoves qe nuk i keni ditur.Flamujt e parē janē shtypur nē Turqi: 6 fakte pēr flamurin e Kosovēs.Flamuri ēshtē simboli qē pēr,faqēson republikēn tonē. Pavarēsia e Kosovēs u shpallē me 17 shkurt 2008, nē orēn 15:39 minuta, nē Kuvendin e Kosovēs. Pas shpall,jes sē pavarēsisē u zbuluar edhe flamuri qē do ta pēr,faqēsonte Kosovēn tash e tutje nē çdo cep tē botēs.Flamuri me 6 yje nuk u pēlqeu tē gjithēve, kishte edhe nga ata qē e mohuan e e qujatēn peshqir tē hoteleve tē Turqisē.17 shkurti i vitit 2008 kishte qenē njē ndēr ditēt mē tē ftohta tē vitit, kjo datē shēnon shpall,jen e pavarēsisē sē Kosovēs ditēs mē historike tē shtetit tonē, dhe tē gjithē shqiptarēve anē e mbanē botēs.Mē poshtē Metro ju rikujton disa gjēra rreth flamurit tonē:

1. Publicisti, gazetari dhe shkrimtari Veton Surroi e krahasoi flamurin e Kosovēs me pesh,qirēt e hoteleve tē Turqisē.Sipas tij, flamuri as nuk ēshtē produkt i marrē,veshjeve politik e as produkt i Planit tē Ahtisaarit.

2. Flamujt e parē tē Republikēs sē Kosovēs ishin shtypur nē Turqi.
3. Yjet e bardhē nē flamurin e Kosovēs simbolizojnē komuni,tetet e ndryshme qē jetojnē nē Kosovē, harta e verdhē simbolizon pasurinē e Kosovēs, ndērsa ngjyra e kaltēr simbolizon Evropēn.
4. Dizajnues i flamurit dhe i stemēs sē Kosovēs ēshtē Muhamer Ibrahimi.
5. Kishte edhe nga ata qē e mohonin kategorikisht, si Lēvizja Vetēvendosje. Kreu i kēsaj partie Albin Kurti shumē,herē e ka injohuar flamurin, duke mos e pranuar asnjēherē si tē denjē, ndērsa edhe shumē partiakē tē tij, kishin vepruar njēsoj, duke mos nderuar as flamurin e as himnin e Kosovēs.
6. Mirēpo, ajo qē ēshtē mē e rēndēsishmja ēshtē se ky flamur qē dikujt i pēlqeu ose jo, çdo ditē e mē shumē po na bēn ta duam, dhe e gjithē kjo falē sportistēve tanē nēpēr botē qē po e pēr,faqēsojnē nē mēnyrē dinjitoze

Leave a comment

Your email address will not be published.