Ja historia interesante qe tregon se Jusuf Buxhovi ishte pjese e UDB-se serbe!

Ja historia interesante qe tregon se Jusuf Buxhovi ishte pjese e UDB-se serbe!

Ja historia interesante qe tregon se Jusuf Buxhovi ishte pjese e UDB-se serbe!

Ja historia interesante qe tregon se Jusuf Buxhovi ishte pjese e UDB-se serbe!Ish kreu i LPK-sē: Jusuf Buxhovi ishte pjesē e UDB-sē, Mehmet Kraja tregon njē histori interesante.Ish Kreu i Lēvizjes Popullore tē Kosovēs z. Bedri Islami ka treguar nē emisionin “5 Pyetje nga Babaramo” disa detaje tē pathēna pēr au,torin e disa librave dhe njērin nga themeluesit e LDK-sē z. Jusuf Buxhovi. Ai ka treguar hapur se ai i pērkiste UDB-sē serbe.“Jusuf Buxhovi ēshtē historian, njeri i menqur, por ka qenē njē njeri qē dikur ka marr nē pyetje njerēzit e lēvizjes çlirim,tare sē bashku me hetuesit, ishte gazetar, por njeri i UDB-sē, po ju tregoj pse, kur u krijua LDK, ajo u krijua nē zyrat e Rilindjes, gazetēs sē Lidhjes Ko muni,ste tē Kosovēs, sikurse PDK tē krijohet nē zyrat e Zērit tē Popullit. Mehmet Kraja, krye,tari i Akademisē sē Shkencave, tregon, sepse ishte njēri nga themeluesit e LDK-sē, kur erdhēn katēr gazetarē tē Rilindjēs nē Shqipēri para vitit 1981, dhe u kthyen nē Kosovē, ai gjeti tre nga kolegēt qē ishin bashkē nē Shqipēri duke u zēnē njēri me tjetrin cili prej tyre do e shkruante raportin pēr UDB-nē. Mehmet Kraja poashtu tregon se pro,gramin e LDK-sē e solli Jusuf Buxhovin, por serbisht, sepse e kishte shkruar dikush tjetēr”.

Leave a comment

Your email address will not be published.