E FUNDIT/ Del ne shesh letra e Jusuf Gervalles ndaj Enver Hoxhes – “I dashur shoku Enver!”

E FUNDIT/ Del ne shesh letra e Jusuf Gervalles ndaj Enver Hoxhes – “I dashur shoku Enver!”

E FUNDIT/ Del ne shesh letra e Jusuf Gervalles ndaj Enver Hoxhes – “I dashur shoku Enver!”

E FUNDIT/ Del ne shesh letra e Jusuf Gervalles ndaj Enver Hoxhes – “I dashur shoku Enver!”.Ja çfarē i shkruante Jusuf Gērvalla – Enver Hoxhēs: I dashur shoku Enver!Patrioti i shquar shqip,tar, Jusuf Gērvalla, i vrarē nē janar tē vitit 1982, kishte krijuar raporte tē forta me Shtetin Shqiptar gjat aktivitetit IIegal qē vepronte kunder Re,gjimit Komunist Serbo – Malazezo dhe Sllavomaqeon.Keto raporte Jusufi i kishte vazhduar edhe pas larg,imit te tij nga Vendlindja ku ishte strehuar nē Gjermani, Jusuf Gērvalla, ashtu sikurse patriotēt tjerē shqip,tarē, çmonte shume Enver Hoxha: Shqiptaret e Kosovēs dhe viset e tjera te pu,shtuara nē Jugosllavi, Shqiprin e shinin vendin e tyre nga ku ishin shkeputur dhe nisur nga ajo, pavare,sisht se qfar Ideologjie kishte Shteti Shqiptar ne ate kohe, keta kerkonin ndihmet e Enver Hoxhes dhe Shtetit Shqiptar per tu çliruar nga Pushtimi Jugosllavē.Nē ate pērjudhe e gjith Europa Juglindore kishte nje Ideologji Socialiste, keshtuqē edhe pēr Grupet e Shqip,tarve qē Iuf,tonin kunder Pushtimit Jugosllavē, kjo Ideologji ishte nē pēr,puthje me kohen.Gazeta Express ka siguruar njē letēr qē tashmē ēshtē publike e Jusuf Gērvallēs dērguar Enver Hoxhēs mē 19.08.1980.Sot po sjellim pjesēn e parē tē kēsaj letre.Untergruppenbach RFGJ, mē 19.08.1980

Leave a comment

Your email address will not be published.