Isa Mustafa po e mbron Hashim Thaçin dhe po godet Vjosa Osmanin dhe Albin Kurtin – “Ai eshte historia, s’mund ta zhbëni historinë”

Isa Mustafa po e mbron Hashim Thaçin dhe po godet Vjosa Osmanin dhe Albin Kurtin – “Ai eshte historia, s’mund ta zhbëni historinë”

Isa Mustafa po e mbron Hashim Thaçin dhe po godet Vjosa Osmanin dhe Albin Kurtin – “Ai eshte historia, s’mund ta zhbëni historinë”

Isa Mustafa po e mbron Hashim Thaçin dhe po godet Vjosa Osmanin dhe Albin Kurtin – “Ai eshte historia, s’mund ta zhbēni historinē”.Mustafa, Kurtit e Osmanit: S’mund ta zhbēni historinē, Thaçi e lexoi deklaratēn e pavarēsisē.Nē ceremoninē e shēnimit tē Ditēs sē Pavarēsisē sē Kosovēs, presidentja Vjosa Osmani dhe krye,ministri Albin Kurti, gjatē adresimeve tē tyre nē Kuvend para deputetēve, nuk e kanē zēnē fare me gojē ish-krye,ministrin Hashim Thaçi dhe as ish-presidentin Fatmir Sejdiu.Lidhur me kētē nē njē intervistē pēr Kanal 10 ka folur ish-kreu i LDK’sē, Isa Mustafa, i cili thotē se nē ditē tē tilla duhet t’iu njihet kontributi tē gjithēve, pēr,fshirē edhe Thaçin qē kishte lexuar deklaratēn e pavarē,sisē sē Kosovēs.

“Unē mendoj se nē raste tē tillē duhet tē vlerēsohet kontributi i çdo njērit, edhe kontributi i pre,sidentit Thaçi, pērkatēsisht Thaçit si kryeministēr i vendit sepse ai atēherē e ka lexuar deklaratēn e pavarēsisē. Edhe kontributi i presidentit Fatmir Sejdiu, edhe kontributet e tē gjithē atyre qē kanē punuar dhe ndihmuar pēr pavarē,si, sepse historia nuk mund tē rishkruhet mbi bazēn e njē mandati, apo tē qenunit nē njē moment tē caktuar nē qeveri apo presidencē. Askush nuk mund ta zhbējē faktin qē nē aktin e shpalljes sē pavarē,sisē ka qenē edhe z. Thaçi, ka qenē edhe z. Krasniqi, z.Fatmir Sejdiu si president, prandaj unē mendoj qē meritat e tyre janē aty”, ka thēnē Isa Mustafa.Ish-krye,ministri Mustafa ka deklaruar se askush s’mund ta shlyejē atē çfarē ka ndodhur nē tē kaluarēn dhe se tē gjithēve duhet t’iu njihet kontributi.“Pēr raste tē tilla unē vlerēsoj se duhet tē ketē protokolle strikte. Sa i pērket asaj se çfarē duhet tē thuhet dhe tē prezantohet nē njē rast tē tillē edhe tē asaj se si duhet tē zhvillohet ceremonia. Dhe nē kētē rast unē mendoj se edhe çēshtjet e protokollit edhe ndoshta edhe çēshtjet e njerēzve qē janē nē krye tē institucioneve, nuk kanē qenē nē nivel. Por unē mendoj se duhet tē kemi kujdes nē raste tē tilla, duhet tē vlerēsojmē punēn e cdo njērit. Çēshtje tē tjera janē situatat me tē cilat po balla,faqohen tani edhe ish-presidenti i vendit, nē fakt dy kryetarēt z. Krasniqi dhe z. Veseli. Kjo ēshtē situatē tjetēr. Kjo qē ēshtē sot nuk mund ta fshijē atē qē ka qenē dje, as kontributin e tyre nē luftē. Gjykata do ta bēn punēn e vet, por ne duhet vlerēsojmē veprat dhe kontributin e çdo njērit”, ka thēnē Mustafa tutje i pyetur nēse pre,sidentja Osmani dhe kryeministri Kurti, qēllimshēm nuk e pērmendēn Thaçin nē fjalimet e tyre.

Leave a comment

Your email address will not be published.