Ja raporti i Televizionit publik gjerman per Albin Kurtin – “Populli e humbi besimin te Kurti”, ja per cfare behet fjale

Ja raporti i Televizionit publik gjerman per Albin Kurtin – “Populli e humbi besimin te Kurti”, ja per cfare behet fjale

Ja raporti i Televizionit publik gjerman per Albin Kurtin – “Populli e humbi besimin te Kurti”, ja per cfare behet fjale

Ja raporti i Televizionit publik gjerman per Albin Kurtin – “Populli e humbi besimin te Kurti”, ja per cfare behet fjale.Televizioni publik gjerman: Kosovarēve u humb besimi te Kurti, mbi 100 mijē persona kērkuan ta lēshojnē vendin pēr dy muaj.Televizioni publik gjerman, ARD Wien, ia ka kushtuar njē artikull kthimit nē pēr,ditshmēri nē Kosovē, pas festēs qē u organizua pēr 14 vjetorin e pavarēsisē. Aty pēr,mendet papunēsia e lartē dhe mbi 100 mijē persona qē kanē aplikuar pēr termine tē vizave nē Ambasadēn e Gjermanisē.ARD Wien, njē prej mediumeve mē tē besueshme gjermane, ka shkruar se shumē tē rinj kosovarē nuk shohin kurr,farē per,spektive nē shtēpinē e tyre, pērcjell Demokracia.com.“Papunēsia ēshtē e lartē, shumē tē rinj nuk shohin asnjē perspektivē nē shtēpinē e tyre. Kosova ende nuk e ka marrē liberalizimin e shumē,pritur tē vizave nga BE. Me rezultatin se vetēm nē dhjetor dhe janar, mbi 100,000 njerēz nē ambasadēn gjermane u pērpoqēn tē aplikojnē pēr njē termin pēr vizē pune nē Gjermani. Rreth 460 termine janē dhēnē nē muaj”, thuhet nē kētē artikull tē ARD Wien pēr Kosovēn.Veç kēsaj, aty pērmendet edhe kryeministri Albin Kurti, mbēshtetja ndaj tē cilit theksohet se ka rēnē jashtēzakonisht shumē, pērcjell Demokracia.com.“Shpresat qē shumē njerēz kanē vendosur nē qeverinē e re tē krye,ministrit Albin Kurti dhe partisē sē tij Vetēvendosje nuk janē pērmbushur shumē. Sondazhet mē tē fundit tregojnē rēnie tē mbēshtetjes pēr qeverinē, e cila ka qenē nē detyrē prej njē viti”, thuhet tutje.

Leave a comment

Your email address will not be published.