“Efekti Gervalla” – Ja huqja e fundit qe sapo i ndodhi edhe kryeministrit Albin Kurti

“Efekti Gervalla” – Ja huqja e fundit qe sapo i ndodhi edhe kryeministrit Albin Kurti

“Efekti Gervalla” – Ja huqja e fundit qe sapo i ndodhi edhe kryeministrit Albin Kurti

“Efekti Gervalla” – Ja huqja e fundit qe sapo i ndodhi edhe kryeministrit Albin Kurti.“Gērvalloset” edhe Kurti, ia ngatērron emrin krye,ministrit tē Maqedonisē sē Veriut.Kryeministri i Kosovēs, Albin Kurti, ka marrē pjesē nē Konferencēn e Mynihut, ku ēshtē takuar me krye,ministra tē disa vendeve, si Estonisē, Bullgarisē e Maqedonisē sē Veriut.Por, krye,ministri pēr,derisa po mburrej me kēto takime, duket se ēshtē prekur nga “efekti Gērvalla”, e cila njihet pēr gabimet e saj. Kurti ka ngatērruar emrin e krye,ministrit tē Maqedonisē sē Veriut nga Dimitar Kovaçevski nē Dimistar Kovaçevsik.“Pēr dy ditē e gjysmē tē Konferencēs sē Sigurisē nē Mynih, bashkē me zēvendēskrye,ministren Gērvalla, zhvilluam 17 takime bilaterale e biseda me liderē e pēr,faqēsues politikē nga Evropa dhe bota. Pēr marrēdhēniet bilaterale dhe fushat e bashkē,punimit biseduam me kryeministren e Estonisē, Kaja Kallas, me kryeministrin e Bullgarisē, Kiri Petkov, dhe me kryeministrin e Maqedonisē sē Veriut, Dimistar Kovaçevsik”, ka shkruar Kurti nē profilin e tij zyrtar nē Facebook.Kurti, pērveç kēsaj, ka shkruar se ēshtē theksuar edhe rēndēsia e njoh,jes sē Kosovēs nga Greqia.“Kurse bashkē me presidenten Vjosa Osmani Sadriu, takuam krye,ministrin grek Kyriakos Mitsotakis, ku theksuam rēndēsinē e njohjes sē shtetit tē Kosovēs nga Greqia, si hap i radhēs i natyrshēm drejt thellimit tē mētutjeshēm tē raporteve mes dy shteteve tona”, perfundoi ai.

Leave a comment

Your email address will not be published.