Flet gazetarja nga Kiev tregon ngjarjet me te fundit se si po vijon jeta atje – Ja paralajmerimi i saj

Flet gazetarja nga Kiev tregon ngjarjet me te fundit se si po vijon jeta atje – Ja paralajmerimi i saj

Flet gazetarja nga Kiev tregon ngjarjet me te fundit se si po vijon jeta atje – Ja paralajmerimi i saj

Flet gazetarja nga Kiev tregon ngjarjet me te fundit se si po vijon jeta atje – Ja paralajmerimi i saj.Flet nga Kiev, gazetarja: Jeta vijon normalisht, Ukraina mund tē kthehet nē njē Afganistan tē dytē pēr Rusinē.Ukraina dhe Rusia tashmē janē kthyer nē njē diskutim botē,ror pēr shkak tē situatēs nē tē cilēn gjendet dy vendet.ABC ndodhet nē Kiev pēr tē parē dhe nga afēr lēvizjet qē ndodhin minutē pas minute nē Ukrainē, nēn kērcēnimin e for,cave ruse pēr pushti. Gazetarja e ABC, Linda Karadaku ka raportuar nē edicionin e lajmeve nga qendra e Kiev se aktualisht situata ēshtē e qetē, me,gjithatē pasoja qē po shkakton kri,za me Rusinē po ndjehen shumē sidomos nē ekonominē e qytetarēve.Ndēr tē tjera ajo thekson se Bi den ēshtē shpresa e ukrainasve pēr tē gjetur njē rrugē tē ndēr,mjetme komunikimi mes tyre dhe autoriteteve ruse.

“Presidenti i Ukrainēs Volodymyr Zelenskiy, po bēn tē gjithē pēr,pjekjet pēr tē pasur njē zgjidhje, situata nē terren nuk duket aspak e qetē. Nē Kiev na kanē konfirmuar se takimi mes Putin dhe Bi den do tē mbahet me para,kushte. Me njē premtim qē Ukraina nuk do tē bēhet kurrē anētar i NATO-s. Heqja dorē e disa vendeve tē Evro,pēs Lindore qē tē mos jenē pjesē e NA TO-s,ku Rumania ēshtē mē e rre,zikuar.Putin ka deklaruar se ukrainasit janē rus ndersa ato thonē se janē kundēr njē gjē tē tillē pasi ato janē ukrainas dhe janē shumē ndryshe”, ka thēnē gazetarja.Ndēr,kohē nē lidhje me situatēn dhe fuqinē e dy ush tri,ve, gazetarja thekson se Ukraina e ka shumē tē pamundur pēr,ballimin e njē suI,mi rus, ku sipas saj nēse njē gjē e tillē do tē ndodhē do tē kemi pēr,sēritjen e situatēs si njē Af ga,nistan i dytē.“Mē shumē se 150 mijē ush ta,rē rus janē nē kufi me Ukrainēn, ndērkohē ar ma,timi rus i tē gjithē llojeve nga artileria janē nē vijēn kufitare kjo do tē thotē se çfarēdo qē tē thuhet situata ēshtē shqetēsuese. Shpresa mē e madhe ēshtē te Bi den. Ajo qē autoritetet nē Kiev bējnē tē qartē ēshtē se Ukraina do tē mbrojē vendin e vet dhe raporti i forcave tē Ukrainēs me ato ruse ēshtē totalisht i pabarabartē. Ēshtē e pamundur qē Ukraina tē pēr,ballojē njē suIm nga Federata Ruse qē nē rast qēndrese nga Ukraina mund tē kemi njē Af ga,nistan tē dytē pēr Rusinē.Qēndrimi i zyrtarēve nē Ukrainē dhe gjithkujt qē ka njē lodh,je me administratēn shtetērore nuk ka lēvizje jeta nē Kiev vijon normalisht”, tha ndēr tē tjera ajo.

Leave a comment

Your email address will not be published.