Haradinaj kërkon që urgjentisht të lejohet tërheqja e një pjese të parave nga Trusti

Haradinaj kërkon që urgjentisht të lejohet tërheqja e një pjese të parave nga Trusti

Haradinaj kërkon që urgjentisht të lejohet tërheqja e një pjese të parave nga Trusti

Kryetari i AAK-së, Ramush Haradinaj, ka kërkuar që qytetarëve t’u mundësohet edhe njëherë tërheqja e një pjese të kursimeve personale në trustin pensional.
Haradinaj ka kërkuar që urgjentisht të aprovohet një vendim i tillë.

“Qytetarët në Kosovë janë në një situatë tejet të vështirë ekonomike e sociale. Shtrenjtimi i artikujve elementarë për jetesë, ka shtyer shumë kategori që të përballen gjithnjë e më shpesh me mbijetesën ekonomike. Prandaj e konsideroj si hap të parë urgjent, aprovimin e një vendimi që lejon qytetarët të tërheqin një përqindje të caktuar të mjeteve nga trusti pensional”, ka shkruar ai.

Haradinaj konsideron se përveç kësaj, Qeveria duhet të marrë edhe masa tjera.

“Situata është e jashtëzakonshme, prandaj edhe vendimet duhet të jenë të jashtëzakonshme. Natyrisht krahas kësaj mase, qeveria duhet të mendojë edhe për masa të tjera, në këtë kohë vështirë të përballueshme për qytetarët”, ka shtuar ish-kryeministri.

Haradinaj i është përgjigjur edhe një komentuesi, i cili ka thënë se nuk është përqindja e madhe e atyre që kanë trust.

“Leonard keni të drejtë kur thoni se përqindja e atyre që kanë trust është e vogël. Po ata që kanë trust i kanë edhe disa anëtarë pas vetes. Dhe fundja duhet bërë diçka. Situta është e jashtëzakonshme, prandaj edhe vendimet e masat duhet të jenë të jashtëzakonshme!”, ka shkruar ai.

Leave a comment

Your email address will not be published.