Makroni ia bëri të qartë Vuçiqit – Nëse ju shkoni me Rusinë, Kosova anëtarësohet në NATO

Makroni ia bëri të qartë Vuçiqit – Nëse ju shkoni me Rusinë, Kosova anëtarësohet në NATO

Makroni ia bëri të qartë Vuçiqit – Nëse ju shkoni me Rusinë, Kosova anëtarësohet në NATO

Vuçiqi dje dhe sot e mblodhi Këshillin e Mbrojtjes Nacionale ku çështja e Ukrainës dhe marrëdhëniet e saja me Rusinë ishin temat kryesore konflikti në Ukrainë është një gjë shumë e tmerrshme për Ukrainën në qoftë se Rusia nuk i dëgjon këshillat e Perëndimit. Sanksionet do ta dëmtojnë.
Sot (22 shkurt), Bideni e ka një telekonferencë me udhëheqës të Perëndimit ku do të bisedohen sanksionet dhe llojet e tyre ndaj Rusisë, e në qoftë se ajo nuk e ndal ofensivën e saj ndaj Ukrainës. Vuçiqi e lajmëroi Këshillin Nacional të Sigurisë se Serbia është para një dileme jo të kënaqshme, që mundet me e shti Serbinë në një gjendje aspak të mirë. Serbia duhet me vendos: me shkue me Rusin apo me Perëndimin. Sot, po ashtu Vuçiqi bisedoi me Makronin e Francës, i cili i tha Vuçiqit në një mënyrë shumë direkte: O ME NE, O ME PUTININ.

Makroni po ashtu ia bëri me dije Vuçiqit në një mënyrë shumë direkte: Në qoftë se shkoni me Rusinë, Kosova do të pranohet në NATO dhe pesë shtetet që nuk e kanë njohur ende Kosovën – do ta njohin. Makroni, para bisedës me Vuçiqin u koordinua me kabinetin e Bidenit.

Leave a comment

Your email address will not be published.