Befason Erdogan me reagimin e tij per gjendjen e fundit ne Rusi dhe Ukraine

Befason Erdogan me reagimin e tij per gjendjen e fundit ne Rusi dhe Ukraine

Befason Erdogan me reagimin e tij per gjendjen e fundit ne Rusi dhe Ukraine

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha sot se vendi i tij nuk mund tē heqē dorē nga lidh,jet e tij me Rusinē apo Ukrainēn dhe kri,tikoi pēr,pjekjet diplomatike tē Perēndimit me Moskēn si tē pamjaftueshme.Duke iu drejtuar gazetarēve nē kthimin e tij nga Afrika, Erdogan pērsēriti ofertēn e tij pēr tē ndēr,mjetēsuar midis Rusisē dhe Ukrainēs dhe tha se Turqia anē,tare e NATO-s, e cila ka lidhje tē mira me tē dyja, do tē ndēr,marrē hapa qē nuk dēmtojnē marrē,dhēniet e saj dypalēshe, transmeton Demokracia.com.Ai theksoi, sipas mediave turke, se qēllimi i Ankarasē ēshtē tē ndēr,marrē njē hap tē tillē dhe tē arrijē njē zgjidh,je, pa rre,zikuar lidhjet e saj me Kievin dhe Moskēn.“Nēse Armenia tregon pēr,kushtim, ne i hapim kufijtē”Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha sot se Ankaraja mund tē hapē kufijtē me Armeninē dhe tē rivendosē marrē,dhēniet diplomatike, pas disa vitesh, nēse Jerevani tregon pērkushtim ndaj procesit tē normalizimit midis vendeve tē tyre.Muajin e kaluar, Turqia dhe Armenia mbajtēn nē Moskē bisedime “po zi,tive dhe konstruktive” pas mē shumē se njē dekade, Turqia dhe Armenia, duke rritur shpresat se marrē,dhēniet diplomatike do tē rivendoseshin dhe kufiri, i mbyllur qē nga viti 1993, do tē rihapej, raporton Reuters. /Demokracia.com/

Leave a comment

Your email address will not be published.