Rusët dalin kundër Putin, populli mbush rrugët “pro” Ukrainës

Rusët dalin kundër Putin, populli mbush rrugët “pro” Ukrainës

Rusët dalin kundër Putin, populli mbush rrugët “pro” Ukrainës

Ndërsa presidenti amerikan Joe Biden po fliste në Shtëpinë e Bardhë, protesta kundër luf.tës po zhvilloheshin gjithashtu në Rusi.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, të paktën 735 persona janë arres.tuar në këto protesta në të gjithë Rusinë sot, duke përfshirë më shumë se 330 në Moskë, sipas OVD-Info, e cila gjurmon arrestimet në mitingjet e opozitës.

Dhe siç vë në pah BBC, pamjet nga Moska tregojnë turma të mëdha pranë Kremlinit. “Sheshi Pushkin, ndoshta më pak se 1000 metra nga Sheshi i Kuq dhe Kremlini, është vendi i një proteste të rëndësishme.

“Këta njerëz i dinë rrez.iqet e sfidimit të regjimit. Ata janë në rrugë, pavarësisht kostove të mëdha personale”, thuhet në përshkrimin e videos.

Rreth 2,000 njerëz u mblodhën pranë Sheshit Pushkin në Moskë dhe deri në 1,000 njerëz në qytetin e Shën Petersburgut, raporton agjencia e lajmeve AFP.

Rusia duket se ka pasur reagimin e parë në lidhje me vendimin e Putinin. Qytetarët nuk duan këtë situatë dhe e kanë treguar hapur mbështetjën e tyre.

Leave a comment

Your email address will not be published.