“Rusët nuk duan ofensiven, Putini psḯkopat”, tenori shqiptar bën thirrje

“Rusët nuk duan ofensiven, Putini psḯkopat”, tenori shqiptar bën thirrje

“Rusët nuk duan ofensiven, Putini psḯkopat”, tenori shqiptar bën thirrje

Tenori i njohur shqiptar, Ramë Lahaj, i cili ka performuar në shumë skena të njohura të botës, ka reaguar në lidhe me sul min e Rusisë ndaj Ukrainës.

Duke qenë se ai është ngjitur edhe në skenën e teatrit “Bolshoi” në Rusi, ai e kujton këtë moment pikërisht ditën e sotme. Përmes një statusi në rrjetet sociale, Lahaj u shpreh se në këtë shtet njerëzit janë paqësor dhe të emancipuar.

Prandaj, sipas tij, gjithçka është e krijuar Putin. Tenori kërkoi që presidenti rus dhe personat që e mbështesin destabilizimin e provokimin për luftë të bijnë poshtë.

Postimi i plotë: “Si artist kam qenë disa herë në Moskë të Rusisë për të performuar në “Bolshoi teatër”, teatër ky me një kulturë shumë vjeçare.

“Ata janë artistë e njerëz të mëdhenj. Në boten e operës kam shumë miq rus të cilët janë njerëz e artist të mrekullueshëm. Njerëz paqësor dhe të emancipuar.

“Këto ditë kam diskutuar me disa prej tyre, ku kam kuptuar keqardhjen që shprehnin ndaj situatës me Ukrainën. Përfundimisht Rusia nuk meriton një përfaqësues si Putini. E gjithë kjo psḯkopatḯ për destabilizim i adresohet direkt atij.

“Si një fëmijë që ka përjetuar luf tën, ndjej keqardhje për Ukrainën dhe qytetaret e saj. Dhe uroj që gjendja të stabilizohet shumë shpejt. Sikur nuk kaluam mjaftueshëm dy vjet trau.ma nga pandemia. Veç edhe luf.t.a na mungonte. Poshtë Putini dhe psi.kop.atët që e mbështesin destabilizimin e çfarëdo pro.vok.imi për luf.të”.

Leave a comment

Your email address will not be published.