Fitorja e parë e rëndësishme e Ukrainës, rimerret aeroporti i Kievit

Fitorja e parë e rëndësishme e Ukrainës, rimerret aeroporti i Kievit

Fitorja e parë e rëndësishme e Ukrainës, rimerret aeroporti i Kievit

Zyrtarë ukrainas thonë se usht ria ka arritur të rimarrë nën kontroll aeroportin Antonov në periferi të Kievit, një pikë strategjike për vendin.

Këshilltari i shefit të zyrës presidenciale Oleksii Arestovych në Ukrainë ka thënë se forcat ruse janë shkat.ërruar plotësisht pas një kundërpërgjigje nga trupat ukrainase.

“Forca sulmuese ruse në aeroportin Hostomel u shkat.ërrua plotësisht. Objekti është tërësisht nën kontrollin e Forcave të Arm.ato.sura të Ukrainës”, tha Arestovych.

Aeroporti që ndodhet vetëm 25 kilometra nga Kievi ra në duart e forcave ajrore ruse mesditën e sotme pas një sulmi me dhjetra helikopterë.

Ukraina duket se nuk do të dorëzohet dhe presidenti ka dalë në fushë. Ai nuk ka pranuar të largohet por do të qëndrojë me popullin e tij.

Një lëvizje e tillë do të ishte humbje e madhe force dhe vullneti për popullin e tij. Ai nuk do të largohet dhe kjo tregon forcën e tyre.

Leave a comment

Your email address will not be published.