Serbia me qëndrim të dyfishtë: E respektojmë integritetin e Ukrainës, s’i vëmë sanskione Rusisë

Serbia me qëndrim të dyfishtë: E respektojmë integritetin e Ukrainës, s’i vëmë sanskione Rusisë

Serbia me qëndrim të dyfishtë: E respektojmë integritetin e Ukrainës, s’i vëmë sanskione Rusisë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ka thënë se Serbia e respekton integritetin territorial të Ukrainës, por nuk do të vë sanksione ndaj Rusisë.
Në një konferencë për media, Vuçiq ka lexuar konkludimet e Këshillit të Sigurisë Kombëtare, ku sipas tij, në pikë të parë Serbisë i vjen keq për gjithçka që ndodh në Evropën Lindore.

“Ne i shohim rusët dhe ukrainasit si popull vëllazëror. Serbia është e përkushtuar ndaj parimit territorial. Bazuar në nenin 16 të Kushtetutës së Serbisë, një nga parimet themelore është respektimi i integritetit territorial të shteteve të tjera. Serbia mbështet plotësisht integritetin territorial të Ukrainës ”, ka thënë Vuçiqi.

Leave a comment

Your email address will not be published.