Kur Trump paralajmëronte Putinin: Nëse pushton Ukrainën, do të bombardoj Kremlinin

Kur Trump paralajmëronte Putinin: Nëse pushton Ukrainën, do të bombardoj Kremlinin

Kur Trump paralajmëronte Putinin: Nëse pushton Ukrainën, do të bombardoj Kremlinin

Opinioni amerikan në shumicë dërrmuese është i bindur se po të ishte president Donald Trump, presidenti rus Vladimir Putin nuk do të guxonte të sulmonte Ukrainën.
Gazetari amerikan Jack Posobiec ka sjellë në vëmendje, përmes një postimi në Twitter, kërcënimin e presidentit të SHBA, Donald Trump për Vladimir Putin.

“…Rusia u tërhoq nga Gjeorgjia kur George W.Bush ishte president dhe aneksoi gadishullin e Krimesë kur Barack Obama ishte president” – e paralajmëroi Putinin kundër pushtimit të tokave të tjera”, thuhet në lajmin e New York Post, të postuar nga Posobiec që i referohet fjalimit të Trump.

“Nëse ju ndërhyni kundër Ukrainës sa kohë unë të jem president. Unë do të godas Moskën”, ka qenë paralajmërimi i fortë i Trump për Putin.

Madje, Trump ka qenë edhe më i drejtpërdrejtë, kur i ka thënë Putinit se SHBA do të bombardojë Kremlinin, nësa ai pushton Ukrainën.

Dhe në fakt, një vit pas largimit të Donalt Trump nga Shtëpia e Bardhë, Vladimir Putin urdhroi sulmin ushtarak ndaj Ukrainës, ndërsa Joe Biden ka treguar pafuqinë e tij për t’i imponuar shefit të Kremlinit ruajtjen e paqes në lindje.

Leave a comment

Your email address will not be published.