Serbisë do t’i shuhet ‘ëndrra’ për veriun, Kosova afër anëtarësimit në NATO

Serbisë do t’i shuhet ‘ëndrra’ për veriun, Kosova afër anëtarësimit në NATO

Serbisë do t’i shuhet ‘ëndrra’ për veriun, Kosova afër anëtarësimit në NATO

Fillimi i pushtimit të Ukrainës nga Rusia e ka lëkundur të gjithë gjeostrategjinë në Europë.
Këtu është përfshirë edhe vendi ynë, ku si shkak i raporteve të mira mës Rusisë dhe Serbisë, rrezikohet nga mundësia e një sulmi.

Mirëpo, nga situata në Ukrainë mund të përfitoj Kosova, të cilës mund t’i përshpejtohet anëtarësimi i saj në NATO.

Eksperti i sigurisë, Hajrullah Tërnava komentoi rëndësinë e anëtarësimit të Kosovës në NATO.

Fillimisht, ai lavdëroi punën e Ushtrisë së Kosovës, e cila po vazhdon stërvitjet e nevojshme për mbrojtjen e territorit të vendit.

“Situata e Kosovës që pas Shpalljes së Pavarësisë e deri më tani e që e kishte policinë si pjesë të ruajtjes dhe të jetësimit të ligjeve te Kosovës, e sidomos pasi që u krijua armata e saj FSK-ja, dhe bashkë me Policinë e Kosovës janë këto forcat në shërbimin e popullit të saj.

FSK-ja si ushtri e që llogaritet se është në formim e sipër duke u furnizuar me armatimin modern, dhe duke u stërvitur që të jenë sa më të përgatitur në rast nevoje për mbrojtjen e territorit të Kosovës. Si e tillë me angazhimet e saj, FSK-ja po tregohet e përgatitur, prandaj po merr pjesë edhe në stërvitje të përbashkëta si në vendin tonë ashtu edhe në shtete të tjera, me ushtritë më të përparuara sikur që janë aleate me NATO-n”, deklaroi eksperti i sigurisë.

Leave a comment

Your email address will not be published.