Ja cili eshte shteti i radhës që do ta furnizojë Ukrainën me armë ..

Ky është shteti i radhës që do ta furnizojë Ukrainën me armë

i radhës që do ta furnizojë Ukrainën me armë

Australia do të punojë me anëtarët e NATO-s për të furnizuar Ukrainën me armë, u tha gazetarëve të dielën kryeministri, Scott Morrison.

Masa për të rritur mbështetjen vjen pasi Kryeministri tha të premten, Australia do të sigurojë pajisje ushtarake “jo vdekjeprurëse” dhe furnizime mjekësore.

“Ne tashmë po ofrojmë mbështetje të konsiderueshme në drejtim të ndihmës jovdekjeprurëse, por sapo kam folur me ministrin e mbrojtjes dhe ne do të kërkojmë të ofrojmë çfarëdo mbështetje që mundemi për ndihmën vdekjeprurëse përmes partnerëve tanë të NATO-s, veçanërisht Shteteve të Bashkuara. dhe Mbretëria e Bashkuar”, ka thënë Morrison.

Ky i fundit tha gjithashtu se Australia ka përshpejtuar përpunimin e vizave për ukrainasit që kërkojnë të hyjnë në Australi dhe do të ofrojë më shumë ndihmë humanitare në të ardhmen e afërt, duke e përshkruar atë si një “prioritet kryesor”, transmeton rtv21.tv

“Fokusi ynë është ajo që po ndodh në Ukrainë tani dhe duke ofruar lehtësim të menjëhershëm për ata që do të kalonin kufijtë pasi qindra mijëra njerëz po zhvendosen dhe komuniteti botëror do të punojë së bashku për të gjitha ato çështje. Por Australia do të jetë shumë të përgatitur për të marrë gjithnjë e më shumë dhe më shumë siç kemi me Afganistanin”, tha Morrison.

Leave a comment

Your email address will not be published.