3 Shenja Paralajmruese Të Kolesterolit Të Lartë; Mos I Injoroni Kurr

admin 0

3 Shenja Paralajmruese Të Kolesterolit Të Lartë; Mos I Injoroni Kurr

Kolesteroli është një lloj yndyre, e domosdoshme për funksionimin e trupit që prodhohet nga dy të tretat e mëlçisë dhe nga ushqyerja. Ai është i pranishëm në sipërfaqen e brendshme të qeliizavee duke iu dhënë atyre fleksiibiliteet dhe fuqii, si dhe duke i mbrojtur në të njëjtën kohë nga veprimi i radiikaleeve të lira dhe agjenntëvee të jashtëm veprues. Ekzistojnë dy lloje të kolesterolit:
kolesteroli i mirë HDL dhe kolesteroli i kkeq LDL. Ky i fundit arrin të bllokkoojë gardualisht artteriiet, duke formuar në brendinë e tyre pllaka gj aku tokksikee. Dieta e varfër ushqimore, streesii, trashëgimia gjenetike, sëmunddjee të caktuara (sëmunddjee të veshkave dhe tiiroideeve), duhanpirja, konsumimi i alkkooliit, hiperttensiioni, diabeti, mbipesha janë të gjithë faktorë që bëjnë aleancë me kolesterolin e teepërt, duke rritur rreziiqeet për sëmunddjeet kardiiovaskuulare.
1.Dhimbbjee koke dhe të vjeella: Duke qenë se kolesteroli i lartë depozitohet në artterie, qarkullimi i gj akut fillon e ngadalësohet pasi ndërpritet furnizimi me oksigjen, çka sjell më pas dhimbbjee të forta koke, humbje ekuilibri dhe ndjesi të herëpashershme të vjeellash.
2.Probleme me shikimin:
LAJMI I PLOT KLIKO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *