A dini se bananet janë ideale për personat që vuajnë nga…

admin 0

Bananet janë një nga frutat më të shëndetshme. Ato janë të pasura me fibra, vitamina dhe minerale esenciale për trupin.

Ja përfitimet që do të merrni nëse konsumoni 1 banane në ditë:
Ndihmojnë në tretje: bananja është e pasur me fibra dietike, ajo është efektive në lu. ftimin e dispepsisë, kapsllëkut dhe rregullon lëvizjen e zorrëve.
Kontrollon nivelin e sheqerit në gjak: bananja nëse konsumohet në sasi të moderuar është e këshillueshme edhe për diabetikët sepse mban nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak.

Ndalon mangësinë e kalciumit: bananet ndihmojnë kundër humbjes së kalciumit në trup. Ato përmirësojnë thithjen e mineraleve nga ko ckat dhe dhëmbët duke i bërë ato më të forta.

Rrit energjinë: bananet janë të pasura me fruktozë, kështu që ato rrisin nivelin e energjisë.
Parandalon kancerin e veshkave: me qënë se bananet nxisnin absorbimin e kalciumit në trup, ato parandalojnë formimin e gurëve në veshka, parandalojnë sëmundjet dhe kan.ce rin e veshkave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *