A e dini si e ka emrin ky frut ? Shumë nga ju nuk e dinë!

admin 0

A E Dini Si E Ka Emrin Ky Frut ? Shumë Nga Ju Nuk E Dinë!

Fruti i thanës përmban an tioksi dantë me veti shëruese kundër kan cerit, dia betit, ulcerës, kolititit,etj.Thana në sajë të përbërësve të saj ka gjetur një përdorim të gjerë në mjekësinë alternative.
Për qëllime mjekësore përdoren kokrrat e thanës, gjethet, lëvorja e degëve dhe bërthamat e frutave.
Kokrrat e thanës kanë një shije paksa të hidhur, por janë të pasura me shumë vlera ushqyese.
Ato përmbajnë rreth nëntë për qind sheqer, acide organike, vitaminë C etj. Thanat jo vetëm që hahen të freskëta, por ato mund të bëhen komposto, prevede, marmelatë. Gjethet dhe lëvorja e thanës përmbajnë rreth 10-15 për qind taninë.
Frutat e thanës kanë veti të mira rrudhëse dhe bëjnë mirë në rastet e heqjes së barkut, barkut të verës, posaçërisht të fëmijëve të vegjël.
Ndërsa lengu i prodhuar nga frutat e thanës përdoret kundër ekzemës së lëkurës, duke marrë një filxhan kafeje në mëngjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *