Ajo Çfarë Po Planifikon Të Bëjë Biden “Po Dridh” Gjith Botën. Nuk Ka Ndodhur Ka 20 Vite

admin 0

Ajo Çfarë Po Planifikon Të Bëjë Biden “Po Dridh” Gjith Botën. Nuk Ka Ndodhur Ka 20 Vite

Presidenti amerikan Joe Biden do të tërheqë të gjitha trupat amerikane nga Afganistani de,ri në 20-vjetorin e shënimit të 11 shëatorit të vitit 2001, kanë thënë disa burime nga The Washington Post dhe Reuters. Ky vendim mund të rez,ultojë me dhënien fund të lu,tsftës më të gjatë të Shteteve të Bashkuara.Sekretari amerikan i Shtetit Antony Blinken dhe Sekretari amerikan i Mbrojtjes Lloyd Austin pri,tet të bëjnë të ditur këtë vendim për aleatët e NATO-s në Bruksel, më 14 prill. Burimet kanë th,ënë se edhe vetë Biden mund ta bëjë publik këtë vendim. Më 2001, forcat e udhëhequra nga SHBA-ja kanë pushtuar Afganistanin dhe kanë rrëzuar regjimin e taI,ibanëve. Aktualisht në Afganistan janë rreth 2,500 trupa amerikane.

Ato mbështeten nga rreth 7,000 trupa të NATO-s. Në javët e fundit, Biden ka thënë se vështirë se mund të arr,ihet afati i fundit për tërheqje të trupave, për arsye logjistike. më 1 maj. Ky afat është përcaktuar në marrëveshjen arritur më 2020 në mes të taI,ibanëve dhe administratës së ish-presidentit amerikan Donald Trump, për paqe në Afganistan./REL


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *