Albin Kurti Arrin Ne Bruksel, Zbulohet “DOKUMENTI SEKRET” Qe Do Ti Jape Fund Dialogut Njehere E Mire.

admin 0

Albin Kurti Arrin Ne Bruksel, Zbulohet “DOKUMENTI SEKRET” Qe Do Ti Jape Fund Dialogut Njehere E Mire.

Gjermania dhe Franca me nismë për ‘pajtimin’ e Kosovës dhe Serbisë, doku,menti që mendohet se do t’i jap fund dialog,ut.Kosova dhe Serbia pri,tet t’ia njohin integ,ritetin terri,torial dhe sovrani,tetin njëra-tjetrës, thuhet në një dokument që besohet të jetë një “non-pa,per”.Ky dokument i përgatitur nga Gjermania dhe Franca, thuhet të jetë si nismë e përba,shkët e këtyre dy shteteve për rifillimin e dialogut dhe përmbylljen e tij me marrëveshje finale.Kështu raporton gazeta KOHA, në redaksinë e së cilës ka arritur ky doku,ment “non-paper”.Sipas raporti,mit të gazetës, auten,ticiteti i këtij dok,umenti nuk ka qenë i mundur të konfir,mohet, por disa diplomatë me të cilët ka kontaktuar KOHA, pak a shumë kanë konfirmuar se pikat që përmenden në të janë në përpu,thje me ato që pritet të dis,kutohen në dialog.Dialogu Kosovë-Serbi, pritet të rifillojë më 11 maj.

Kështu ka bërë të ditur, sot Shefi i diplomacisë së BE-së, Josep Borrel i cili dje pati një takim me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq.“Shpresoj të kemi një rund të radhës të dialogut në datën e paraparë 11 maj. Nuk kam asgjë për të ofruar, vetëm dua të shp,jegojë sa i rëndësishëm është të vazhdohet ky dialog”, ka thënë Borell.Një gjë të tillë, e kanë moh,uar nga Qeveria e Kosovës, të cilët kanë thë,në se nuk kanë marrë kurrfarë ftese as njoft,imi për takim mes Kosovës e Serbi,së më 11 maj.“Zyra e Kryeministrit nuk ka marrë kurrfarë ftese as njoftimi për takim mes Kosovës e Serbisë më 11 maj. Ndoshta, kjo mu,nd të ketë qenë ideja apo edhe dakordimi me Beog,radin, por jo me neve. Kryeministri Kurti udhë ton nesër në Bruksel, bas,hkë me zëvendëskr,yeminstrin Bislimi dhe zëvendëskry eministren Gërvalla, për takime bilat,erale me
krerët e institucioneve të BE-së dhe me kreun e qeverisë belge”, ka shkruar Përparim Kryeziu, zëdhënës i Qeverisë së Kosovës në Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *