Albini Dhe Vjosa Osmani Heshtin Perballe Kerkeses Se SHBA-Se ! Ja Letra E Blinken Qe I Erdhi Nga SHBA-Ja..?

admin 0


Albini Dhe Vjosa Osmani Heshtin Perballe Kerkeses Se SHBA-Se ! Ja Letra E Blinken Qe I Erdhi Nga SHBA-Ja..?

Sekretari Amerikan i Shtetit Anth.ony Blinken në një letër dërguar kryeministrit të Kosovës Albin Kurti ka kërkuar që ky i fundit të mos vonohet në rifillimin e dialogut dhe që ky proces të vazh.donte ku ka mbetur.

Por, deri më tani kjo letër e Blinken ka hasur në vesh të shurdhër.Kryeministri i Kosovës Albin Kurti deri më tani nuk ka bërë asnjë reagim lidhur me letrën e dër.guar nga Blinken, por në anën tjetër as presidentja e vendit e cila gëzon kompetenca të politikës së jashtme nuk ka thënë asgjë deri më tani.Osmani në një takim me ambasadorin holandez i ka thënë atij se prioritet i Kosovës është si.gurimi i vaksinave an.ti-Cov id dhe jo dialogu midis Kosovës dhe Serbisë.

Por, sa i përket dialogut, as Kurti e as Osmani duket se nuk e kanë ndërmend të lëvizin nga qën.drimet e tyre se është prioriteti i gjashtë ose i shtatë i tyre.Blinken e ka përgëzuar atë dhe popullin e Kosovës për zgjedhjet e suksesshme dhe demokratike, të mbaj.tura më 14 shkurt.
Ai ka shkruar se Shtetet e Bashkuara të Amerikës e kanë mirëpritur formimin e qeverisë së re dhe se .

pre.sin të punojnë ngushtë për të siguruar, siç ka thënë ai, që Kosova sovrane, e pavarur, shumë-etnike dhe demokratike të zë vendin e saj si partner i barabartë në familjen euro-atlantike.Sekretari Blinken i ka mirëpritur zotimet e kryeministrit Kurti për luftimin e korru.psionit, fuqizimin e sundimit të ligjit dhe rikuperimin nga pandemia , si edhe përpjekjet e tij për realizimin e aspiratave të popullit të Kosovës.

Më tej, në letër ai ka thënë se sigurimi i një marrëveshjeje gjithëpërfshirëse për nor.malizim me Serbinë, e përqendruar në njohjen e ndërsjellë është thelbësore për Kosovën që të arrijë potencialin e saj të plotë dhe të ecë përpara në rrugën drejt anëtarësimit në BE.Do të keni mbështetjen e plotë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në këtë drejtim, ka thënë sek.retari Antony J. Blinken.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *